Siirry pääsisältöön

Keskiviikkokoulukarkelot 28.3.

Ylpeän hevosenomistajan ylitse pursuava hehkutus postaus


Keskiviikkokarkelot oli meni ja upposi! Suunnitelmat muuttuivat vielä keskiviikkonakin, mutta voin sanoa olevani valintoihin vain tyytyväinen. Eli lopulta lähtöjärjestys oli tämä: Pilvi ja Molla, Minä ja Pyry sekä Terhi molemmilla puteilla (läpiratsastamassa ne ;)). Ja jes, kaikki meni niin putkeen että pursuan edelleen sitä intoa ja haluan itse kehittyä eteenpäin!

Pakko kertoa tähän alkuun se mistä keskusteltiin tuossa äitin kanssa yleisesti, eli siitä kun Terhi noita meidän putteja ratsastaa. Ensinnäkin, ollaan Terhille suuressa kiitollisuuden velassa kun viitsii käydä näiden kanssa auttamassa. Terhi inspiroi minua ratsastamaan paremmin ja seuraan mielelläni Terhin työskentelyä. Pidän paljon Terhin asenteesta ja tavasta ratsastaa. Puhuttiin siis siitä että miltä tuntuu kun toinen koulukisoissa ns rökittää hevosenomistajan. Minä sanon että minusta tuntuu hyvältä! Se kertoo aina siitä että hevonen pystyy parempaan, kunhan saan itseni ratsastamaan sitä oikein. Joten aina kun Terhi ratsastaa ja aina kun Pike ratsastaa, seuraan erittäin mielelläni tapahtumaa, sillä katsomalla oppii! Mielestäni ei ole hävettävää se että erittäin lahjakas ja osaava lainakuski (joka on ratsastanut todella vähän kyseisillä hevosilla) voittaa omistajan (joka on todella vähän viime aikoina ratsastanut kyseisellä hevosella :D) joka on valovuoden päässä tuosta ratsastustaidosta. Minähän aijon joskus ratsastaa yhtä hyvin, siihen asti tyydyn olemaan se ylpeä hevosenomistaja! Joten Terhi, olet painosi arvosta kultaa (ps. liho hieman, koska nyt se on liian vähän..)! ja vielä pps. toivottavasti vielä jatkossakin jaksat putteilla meillä!

Mutta palataan nyt takaisin siihen itse kisoihin. Nyt kun olen hehkuttanut Terhin maasta taivaisiin, voin sitten kertoa itse karkeloista. Mentiin siis hyvissä ajoin paikalle, Pilvi lähti 11 ja itse 12. Materiaalia radoista ei valitettavasti saatu, mutta voin näin kertoa kuitenkin jotain ja laittelen sitten Terhi-kuvia teidän iloksi! Pilvin ja Mollan rata oli siisti ja taisinen, niin kuin Molla yleensä tekee. Pilvi ratsasti hyvin, tiet olivat melko huolelliset, muutamia huolimattomia laskematta. Joka tapauksessa hyvä aloitus kisauralle ja tuloksena 57,75%. Hienoa tytöt! Seuraavaksi sitten starttasinkin itse. Verkassa Pyry oli ollut tosi kiva, sain oman istuntani oikeastaan ihan ookooksi ja kaikki tuntui ihan hyvältä.

Radasta olen ihan tyytyväinen, tosin suurin osa mokista ihan omia. Ratsastin välillä ihan päin prinkkalaa, mutta no, huonoin numero paperilla on 5,5! Ja jopa kaksi seiskaa, joista toinen on laukannostosta! En voi olla kuin ylpeä, vaikka itse mokailin. Posiviivisena näen myös jopa sen että ravin rytmi oli paikoitellen jopa liian kiireinen, joten ainakin eteenpäin mennään jos ei muuta! Lopullinen sijoitus oli 12, eli ensimmäinen ei-sijoittunut prosenteilla 61,75%! Hieno hieno hieno mies, tästä vaan sitten itse korjailemaan omia mokia ja hyvä tulee! Ja harjoittelemaan lävistäjä-siirtymisiä, sillä herra on päässyt laukanvaihdon makuun.. 

Sitten vietiin Pyry autoon ja Terhi hyppäsi Mollan kyytiin. Itse olin kameran takana ja harmittaa kun en ottanut Mollasta ollenkaan videota ja kuvatkin on mitä on. Verkasta tuli aika pitkä, mutta Terhin fiilikset voitte lukea hänen omasta blogistaa (linkki yllä). Sen sanon että rata oli hieno ja pursuin oikein onnesta kun kuulin heidän siirtyvän johtoon prosentein 66,75%. Mielettömän hieno tamma ja mielettömän hienosti Terhi sen sai keskiviikkona ratsastettua, ei voi muuta kuin hymyillä rataa muistellessa, niin vaivattomalta ja nätiltä se näytti. Muutama hassu rikko, mutta hieno, hieno muuten!



Sitten oli pieni tauko, heitettiin Molla autoon, laitettiin Terhin Wilma valmiiksi ja eikun Pyryn kimppuun. Ilmoitin siis Terhin pyryllä vielä luokkaan, että Terhi sitten korjaisi "minun mokani". Pyryssä riitti virtaa kun pienessä kylässä. Tekemistä vielä on varsinkin laukan kanssa, mutta raviosuus alkoi olemaan jo todella hyvä. Ja hienosti Terhi Pyrynkin sai menemään, vaikka viime ratsastuskerrasta on aikaa puolisen vuotta! Hieno Pyry mies meni ja otti 7. sijan prosentein 64%! Go Pyrtsi go! Pyryn radan jopa otin videolle, joten tässä teille muutama hassu kuva ja video vielä. Ja siis lopulta molla otti luokkavoiton ja Pyry siis oli seitsemäs Terhin kanssa. Hyvä hienot putet ja Terhi!




Kuvien laatu ei päätä huimaa.. Kamera on mikä on! Mutta tästä on hyvä jatkaa. Tänään, lauantaina, onkin sitten Merjalla seurakoulukisat, menen Pyryllä ja Terhi Mollalla KN Specialin ja Pilvi Mollalla C-merkin. Nyt sitten vain turpa kohti uusia haasteita, jiihaa!

Kommentit

  1. tosi upeeta menoa ! (: onnea teille !!!

    VastaaPoista
  2. ihanan iloinen postaus, hienosti meni kaikilla :)

    VastaaPoista
  3. Pakko kysyä mistä tuo ihana huopa on? :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov