Siirry pääsisältöön

Se tunne kun tekisi mieli sanoa höh!

Se tunne-päivitysten aatelia, katsokaa tämä video!


Eilen minut sai yksi asia niin pahalla mielelle, mutta päätin kuitenkin olla purkamatta sitä tänne sen tähdellisemmin. Sama se kuka ja mitä kirjoitti, mutta siitä haluan puhua miltä minusta tuntuu ja mitä minä koen, yritän ja teen parhaani. En halua ketään provosoida, haluan vain että ihmiset (myös ne anonyymit) ymmärtävät että elämä ei aina ole niin ruusuilla tanssimista ja vaikka kaiken laittaa peliin joskus tulee loppu sillekin pisteelle.

Pääasiassahan asia siis koski minua ja Lurppaa sekä Mollaa. Näitä nyt tässä viimeisen viikon aikana yhdistää jalkaongelmat. Aloittaa voimme vaikka Mollasta. Tällä hetkellä tamman jalat on paremmat kuin hyvät. Turvotusta, lämpöt tai muutakaan ei ole missään, hoidettu on huolella ja tarkasti. Tamma liikkuu edelleen normaalisti, välissä oli muutama kevyempi päivä. Mollan jalkoja hoidetaan paljon: aamulla kääritään pintelit pois, harjataan jalat ja laitetaan msm-linimentti ja ulos. Ratsastuksen jälkeen lisää msm tai jos tamma jää suoraan sisälle, jalat kylmetetään kylmäpatruunoilla, jonka jälkeen laitetaan yöksi arnikaa ja pintelit. Ja kaikki turvotus ja lämpö hävisi kahdessa päivässä! Hoitoja jatketaan edelleen ja tuskin lopetetaan vähään aikaan. Ja jollekin anonyymille vielä joka kauhisteli tamman kavioita. Oletko aivan tosissasi? Yhden erittäin "laadukkaan" - sarkastisesti sanottuna - kuvan perusteella voit sanoa ettei hoideta tamman kavioita? Huoh sanon minä..

Yleisenä välikysymyksenä: Miksi haluaisin rikkoa hevosen, jonka olen omistanut melkein 10 vuotta?

Sitten Lurppaan. Keskustelua sitten tuli hankkarivammoista ja siitä miten ne syntyvät. En tiedä miten Lurppa sai vammansa, tiedän että olisin voinut tehdä joitakin asioita toisin. Syytän täysin itseäni Lurpan poismenosta. Silloin syytin ja syytän edelleen. Olisin voinut tehdä muutaman asian toisin, kokeilla jos ne olisivat toimineet. Jälkiviisaana on hyvä elää. Mutta tekee pahaa, kun joku tulee sanomaan että minä, joka pistin kaikki säästöni ja vielä enemmän peliin, joka rakasti tuota hevosta enemmän kun itseään, olisin TAHALLANI rikkonut sen. Kuka ihminen tahallaan haluaisi rikkoa hevosensa? Varsinkin hevosen joka oli juuri se-oikea? Jos nyt Lurppa olisi vielä täällä, tekisin takuulla jotain toisin, mutta mielestäni hevonen joka kärsi jalkojensa tähden ansaitsi parempaa. Se sattuu minuun, mutta tiedän että hevoseni on hyvä olla taivaassa - ilman kipua ja rasitteita.

Tämä teksti ei edelleen ole tarkoituksenaan provosoida ihmisiä ja saada blogille lisää mainetta ja mammonaa. Tämän tekstin tarkoitus on vain kertoa teille etten todellakaan halua hevosiani rikki ja teen kaikkeni että hevoseni voivat hyvin. Lopetan samantien harrastuksen jos menoni alkaa näyttämään hevosille ikävältä tai jos jollain on tarjota vielä täydellisempi paikka näille. Minulle tärkeintä on se, että hevoseni voivat hyvin ja ovat iloisia - itse olen toissijainen.


Nescit vox missa reverti. - Julkaistua sanaa ei saa takaisin.

Kommentit

  1. Asiallinen teksti! Tosiaan jotkut luulee toisten rikkovan tahallaan hevosia mut mitä järkeä siinä on?! Huh huh sanon minä noille paskanjauhajille!

    VastaaPoista
  2. minäkään en voi ymmärtää näitä käsittämättömiä anonyymejä, ketkä tuottavat tahallaan pahaa mieltä kaikille bloggaaijlle..

    VastaaPoista
  3. Mulle tuli paha mieli sun puolesta kun luin sitä ht.netin topickia... En sua tunne ees mutta mitä oon lukenut täältä blogista, niin sä todella rakastit Lurppaa. En voi ikinä lukea Lurppa-tekstejä itkemättä, kun ne on selvästi kirjoitettu niin tunteella.

    Ja kukaan, ei KUKAAN riko hevosta tarkoituksella. Tietysti on näitä pikkutyttöjä jotka kaahottavat hevosillaan miljoonaa ja hyppäävät huonoilla pohjilla, mutta sinä et todellakaan ole sellainen. Jokaisesta tekstistäsi huomaa, että hevosesi ovat sinulle enemmän kuin tärkeitä. "Minulle tärkeintä on se, että hevoseni voivat hyvin ja ovat iloisia - itse olen toissijainen." -lause kertoo hyvin, millaisen kuvan ainakin minä olen sinusta saanut.

    VastaaPoista
  4. Samaa aihetta sivusinkin omassa blogissani juuri eilen. Minä en ainakaan voi sietää tuollaista kommentointia ja jos kommentointi joskus noinkin härskiksi kävisi omassa blogissani tai muualla netissä kuin sinun tapauksessasi, ottaisin selville saataisiinko viranomaisten kautta jotain apua sille, että saataisiin tuollaiset paskanjauhajat kiinni ja vastuuseen puheistaan, jolla yrittävät muita nimellä tunnistettavia henkilöitä mustamaalata ja kiusaamista. Ihan samat säännöt pätevät netissä kuin oikeassa elämässäkin. Kynnys on vaan pienempi näillä raukoilla, jotka eivät sitten kasvotusten uskalla varmaan edes suutaan aukaista.

    Tsemppiä sinulle ja hevosillesi!

    VastaaPoista
  5. Samasta syystä poistin itse anonyyminä kommentoinnin mahdollisuuden sekä olen jättänyt Hötölän lukemisen, ja kehotan siua tekemään samoin. Turha satuttaa itseään lukemalla moista kakkaa -ja jos nyt joku sanoo että anonyymien kommentit voi jättää omaan arvoonsa, niin hän valehtelee itselleenkin. Oli kommentti tullut omalla nimellään tai sitten ...-nimimerkin takaa, sattuu se silti.
    Maailmassa miua eniten sattui juuri ksldöa-merkin takaa tullut vihjaus että Haddi pukittelee ja on vaikea koska olen pilannut sen selän epäsopivalla satulalla eikä meikän kaltaisella saisi edes olla hevosta. Se sattui, vaikka tiesinkin pukittelun olevan silkkaa niskurointia ja liikaa energiaa koska nyt on polle taas rauhoittunut kun sai leikkikaverin ja kuritusta liikuttajaltaan.

    VastaaPoista
  6. Se tunne, kun tekisi mieli mennä opettamaan jollekin, millaista on omistaa hevonen. Se on sanaton lupaus, että jos ostat hevosen olet myös valmis kohtaamaan sen kanssa tulevat ongelmat, kuten sinä olet tehnyt. Hevonen on eläin, ei kone. Se ei aina suoriudu vaimmoitta, kuten emme me ihmisetkään. Miten se voi olla niin vaikeaa ymmärtää, että yhtä lailla kun ihminen voi venäyttää vaikka akilesjänteensä, hevonen voi rikkoa hakkarinsa. Yhtä lailla hevonen voi kaatuessaan saada vammoja jalkoihinsa kun minä kaatuessani pyörällä ja hajoittaessa rustoni.

    En tiedä mitä sinusta on kirjotettu, enkä haluakaan tietää. Olen sillon tällöin lukenut blogiasi ja itkin lukiessani Lurpan tarinaa. En tiedä, pystyisikö niin kylmä ihminen, joka pystyy rikkomaan tahallaan hevosensa, kirjoittaa niin tunteita täynnä olevaa tekstiä.

    Oma hevoseni on aikoinaan potkaissut jalkansa aidantolppaan niin lujaa, että tolppa on mennyt rikki ja hevosen jänne katkennut. Hevonen tekee potkimista edelleen satulaa laittaessa, vaikka sitä yritetään opettaa pois. Onko se silloin ihmisen varomattomuutta jossei hän pitänytkään hevosta karsinassa 24/7? Tai kun äitini kaverille myyty entinen hevosemme sai pehmeällä hiekalla tehdyn maastoreissun takia syväkoukistaja jänteeseensä 30% repeämän, koska kenkä oli päässyt ihan hieman liian pitkäksi. Moni asia olisi voinut tehdä toisin, mutta pystyikö omistaja tietämään tämän etukäteen, koska hän oli 30 vuotta tehnyt saman maastolenkin eri hevosten kanssa ilman vammoja? Ei. Tämä on kaikille anonyymeille lukijoille joilla on purnattavaa, ei enää kirjoittajalle. Jos oikeasti luulette, että hevonen voi selviytyä vammoitta tai vastaavasti kääritte sen pumpuliin pitäen sitä postimerkinkokoisessa tarhassa suojineen, loimineen ja ette käy maastossa koskaan kunnolla päästelemässä, ette ole valmiita, ettekä oikeutettuja omistamaan hevosta. Hevosen kuuluu saada olla myös välillä hevonen ja nauttia muustakin kuin kehän kiertämisestä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov