Siirry pääsisältöön

Viimeinen kerta tästä aiheesta, mutta kun kihisen kiukusta!

Aiheena vihreä - paha paha - sivusto


Minä koen olevani jo sen ikäinen että pitäisi päästä näistä asioista yli, mutta kai sitä joskus - huonona päivänä - saa vajota alemmas? Tuntuu vain niin turhauttavalta kun kuukauden sisällä on saanut enemmän shaibaa niskaan kun tämän 10 aikaisemman vuoden aikana. Aikaisemmin jo sanonut että ei, älkää ainakaan olko kateellisia ja kyllä, minäkin teen virheitä. Ihminen ei kykene olemaan täydellinen, vaikka kuinka yrittäisi. Minä en edes yritä, haluan vain olla ja ymmärtää hevosiani ja laitan kaiken niiden terveyden ja hyvinvoinnin eteen.

Olen kuullut muilta nyt kolmesta eri topicista, mitä olen kuullut olevan tällä nimeämättömällä, "kaikkien tuntemalla" vihreällä sivustolla. Ensimmäinen topic koski sitä miten rikon hevoset. Tämän käsittelinkin aikaisemmassa postauksessa. En halua edes miettiä niitä ikäviä kommentteja, siitä tulee jo paha olo. Seuraavaa topicia en edes ikinä nähnyt, kuulin vain kavereilta mitä siellä luki. Se liittyyi istuntakurssin käymisen jälkeen kuvattuun pätkään. Kai siellä oli sitten jotain kinaa ollut, kaverille oli ainoastaan jäänyt mieleen kommentti "en näe muuta eroa kun harja on letitetty". Mikäs siinä, sinä näet sen, minä tunnen rennon ja miellyttävän hevosen. Minun ja sinun näkemys eroaa, mutta sillä ei ole minulle merkitystä.

Tämän uusimman sain tänään tietooni, kun kaverini linkitti sen minulle naamakirjassa. Siinä oli linkitetty tuo Pyryn läpijuoksema vaneriseinä. Mielestäni topic pysyi melko asiallisena, kunnes jossain vaiheessa tultiin taas arvioimaan minun kykyä hallita tilannetta. Kyllä, tässäkin myönnän virheeni. Jos olisin osannut arvata, aavistaa edes kuvitella että tuo hevonen VOISI tulla läpi, olisin tehnyt asiat toisin. Pihalla oli porukkaa _koko ajan_ ja kukaan ei kukaan tullut ennen hevosen irti olemista sanomaan. Yksi nainen totesi että piti tulla kysymään oliko pyry tarkoituksella ILMAN RIIMUA, mutta tästä hetkestä kului vain pari minuuttia ja sitten Pyry olikin irti.

Tuli vain jotenkin paha mieli taas siitä, kun lähdettiin arvioimaan kykyäni ja ymmärtämistäni. Olin paikalla yksin ja olin käynyt asian päässäni läpi. Pyry on seissyt kymmeniä kertoja (jos ei satoja) yksin autossa, juuri niin kuin nyt. Se on _aina_ rauhoittunut ja nytkin se oli välillä ihan rauhassa, mitä kaveri kävi sitä kuuntelemassa. Totta kai olisi pitänyt ymmärtää sulkea takalaita, totta kai olisi pitänyt ennakoida - sellaista asiaa mitä ei milloinkaan ennen ole tapahtunut! Tiedän Pyryn olevan läheisyysriippuvainen, samoin sen omistaja tietää. Mutta ei omistajakaan kyllä uskonut moiseen, niin kuin en minäkään. Ja ihan tosi, turha sitä on edes enää jossitella.

Ehkä olen sitten muiden mielestä huono hevosenomistaja. Onneksi kaikki arvostelijat osaavat ennakoida jokaisen tilanteen niin täydellisesti. Tuohon vapaana olemiseen vielä sananen. Kukaan ei loukkaantunut, ketään ei sattunut. Riski se hevonen siellä on, mutta tällä kertaa se riski juoksi kirjaimellisesti suoraan käsiini. Siellä missä on Molla, siellä herra rauhoittuu. Ja turha alkaa pätemään etten tietäisi sen olevan riski. Tietenkin tiedän! Mutta tahallanihan minä sen irti päästin, eikös?

Nyt alkaa taas olemaan ihan sama mitä muut sanoo, itse huoahdan helpotuksesta että hevonen on kunnossa. Yrittäkää tekin muistaa että ihminen se minäkin vain olen! Laitetaan tämä postaus minun väsymyksen ja huonon päivän piikkiin. Positiivisempiä uutisiakin on, Pyryllä kävin tänään maastossa ja herra oli täysin normaali. Eli näyttää siltä että säikähdyksellä selvittiin! Lauantaina sitten luvassa Ypäjä Spring Show ja 90 cm, ei muuta kun peukut pystyyn!

Kommentit

  1. Vihreällä sivustolla ei liiku yleensä muuta kuin joko kateellisia tai katkeria ihmisiä kirjoittamassa toisten "ongelmista". Vaikka tiedän, että on vaikea jättää arvostelut mielestään, niin tän sivuston arvostelijat on itse niin pihalla, että oikeasti niistä ei kannata välittää. Tsemppiä jatkoon, sulla on hienot hevoset! :)

    VastaaPoista
  2. Viheriöllä ei ole kuin 95% täyttä p*skaa ja sitten ehkä se 5% asiaa. Itse olen jo aikoja sitten ryhtynyt välttelemään sivustoa -viimeksi kun pari päivää sitten erehdyin sinne kirjottamaan, sain vain heti anonyymin toitottamaan totuudentorvena kuinka olen kusipää ja kaikki jotka musta tykkää on perseennuolijoita jotka tahtoo vaan tyyliin mein piirroksia. Kyyyyyllä, hieno meininki ja näinhän se menee.... :---D

    VastaaPoista
  3. Niimpä onneksi kukaan muu ei tee ikinä virheitä

    VastaaPoista
  4. Vihreä sivusto on kyllä aika yleinen ongelma ja ihmettelen miten itse en ole sinne vielä joutunut. Jokaisellehan virheitä sattuu ja ei minkään pitäisi kaataa niin täysin maailmaa, varsinkin hevospuolella harva se päivä tulee vahinkoja. :)

    VastaaPoista
  5. Fiksu ja asiallinen kirjoitus, mutta jotkin asiat täytyy vain hyväksyä; kun olet kerran julkisen blogin perustanut niin täytyy sinun myös ymmärtää että sitä arvostellaan. Ja kun kerran netissä ollaan, niin arvostelu tuuppaa olemaan pääosin ikävää, kiitos anonyymiuden. Tämäon asia jonka vain harvat harrastelijabloggarit ymmärtävät; kun kerran laittaa oman elämänsä nettiin niin täytyy hyväksyä että sitä tullaan myös kritisoimaan, harvemmin kovin positiivisesti. En väitä että "nimeltä mainitsemattoman sivuston" kirjoittajien törkeä käytös olisi oikein, sanon vain että netissä kun ollaan niin ei ole lakeja, saati keinoja joilla ala-arvoista haukkumista voisi kieltää tai estää.

    Mutta hieno blogi sinulla ja onnea jatkoon, niin hevosten kanssa kun virtuaalitodellisuuden ongelmien kanssa painiessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta :)

      niinkun sanoin, en yleensäkään viitsi asiasta kirjoittaa, sillä tiedän että "itsepähän tämän aloitin". Tällöin vain ärsytti erityisesti tämä kaikkien "tietäminen" ja asioiden päteminen. Totta kai otan kritiikin vastaan ja ihan oppinut olen kaikesta mitä on tapahtunut (ilman vihreää sivustoakin). Tiennyt olen jo sen että kun sukupostissa julkaisee kuvan saattaa siitäkin kuulla kommentteja (kuten minun kohdalla isoista reisistäni ja perseestäni olen kuullut, kiitos tästä myös samainen sivusto :D). Joten uutta ei ole minulle, mutta tällöin vain harmitti koko asia niin pirusti. Varsinkin kun omistaja oli tietoinen tapahtuneesta ja kutsui pikemminkin hevosta kuin minua pöljäksi.

      no mutta siis, ymmärrän ponttisi ja tiedän ne hyvin. Siksi harvemmin en haluakaan aiheesta kirjoittaa, se tuottaa aina vain mielipahaa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov