Siirry pääsisältöön

The Versatile Blogger Award

Vastaan haasteeseen VAROITUS pitkiä vastauksia!


1. Kiitä bloggaajaa jolta sait haasteen
2. Lisää The Versitale Blogger Award-kuva postaukseesi
 - (alkuperäinen esimerkiksi tässä, en kiellä tuota söpön Pyry-kuvankaan kopioimista :D)
3. Kerro 7 satunnaista faktaa itsestäsi
4. Nimeä 15 bloggaajaa
5. Ja kerro heille haasteesta! :)

Kiitos haasteesta Aino ja Vici! On aina suuri kunnia saada haasteita ja vastaan niihin mielelläni ja parhaalla osaamisellani. Tämän kertainen haaste on mielenkiintoinen ja takuulla vaikea. On hankala kertoa Faktoja itsestä jotka eivät olisi niin itsestään selviä. Tähän haasteeseen ujutan - tai ainakin yritän - siis paljon sellaista mitä ei ehkä aivan heti tulisi mieleen minusta.

Fakta nro 1 - Minusta tulee isona..
Rekkakuski. Tai pidemmältä nimeltään Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja. Olen tämän varmaan aikaisemminkin täällä maininnut, mutta mielestäni tämä on aina sanomisen arvoinen! Se on totaali fakta minusta, eli tulen ajamaan ainakin muutaman vuoden yhdistelmää, toivottavasti hyvällä menestyksellä. Jos jota kuta kiinnostaa miten olen päätynyt tähän niin siihen on yksi selitteinen vastaus: Isäpuoleni, äitini ja velipuoleni ovat kaikki "rekkakuskeja". Äiti ei enää aja rekkaa, mutta äidiltä innostus silti lähti. Pidän kovasti autolla ajamisesta ja mitä isompi menopeli on alla, sen hauskempaa homma on! Joten innolla odotan että koulut loppuu ja pääsen oikein kunnolla ajohommiin! Tällä hetkellä olen Forssan Ammatti-instituutissa 2. vuosikurssilla, sillä olin peruskoulun jälkeen hetken lukiossa ja töissä ennen amikseen menoa.

Fakta nro 2 - Olen hankala luonteeltani
Kylmä tosi asia. Harva ihminen tosissaan on päässyt tähän luonteeseeni käsiksi, sillä olen erittäin hyvä peittämään jäljet! Yleisesti ottaen olen erittäin ystävällinen, huumorintajuinen ja persoonallinen ihminen. Kuitenkin minussa on paljon sellaisia piirteitä joita ei pitäisi. Olen luonteeltani myös hyvin kylmäkiskoinen, katkera ja loukkaantuva persoona. Tuntuu välillä että olen täysin tunteeton lähipiiriä kohtaan! Loukkaannun myös herkästi, varsinkin asioista jotka ovat muutenkin itselle herkkiä (hevoset, ulkonäkö, työnteko..). Haluan kuitenkin aina miellyttää kaikkia, joten harvemmin päästän näitä luonteenpiirteitäni esille. Yleensä minuun tutustuu hauskan luonteeni avulla. Minulle on helppo puhua ja minua on tuntemattomienkin helppo lähestyä, tulla juttelemaan yms. Olen myös erittäin kateellinen ihminen - tästä asiasta esimerkiksi kannattaa lukea tämä postaus! Eli kiteytettynä luonnettani on hankala iskostaa tietynlaiseksi.

Fakta 3 - En ole taikauskoinen..
Mutta uskon kohtaloon ja olen varma että tietyt asiat viittaavat tiettyihin juttuihin! Esimerkiksi jos kisa aamuna menee kaikki pieleen, koko päivä menee takuulla pieleen (puomit tippuilee, koulurata menee penkin alle..). Lisäksi uskon että heti jos äiti kuvaa ratsastustani esimerkiksi kisoissa, suoritukseni huononee heti! Ja että jos kypäräkamera ei mene päälle tai siitä on akku loppu, joku menee takuulla pieleen. Tai jos kouluratsastuksen verkka menee hyvin, rata menee huonosti. Jos hevonen on huippu esteverkassa, se tiputtaa radalla.. Ja niin edelleen. Se on ihan varmaan joku sellanen hassu juttu! Lisäksi jos minulla ei ole nomination-korua päivä menee huonommin kun korun kanssa. Tietyt kilpailupaikat ovat minulle huono-onnisia - kuten esimerkiksi Messilä, Salo ja Takkula. Tosin näistä joitan olen todistanut vääräksi, joten no.. Kuitenkin aina tuntuu juuri siltä!


Fakta 4 - Uskon tavallaan horoskooppeihin
Mutta taas tavallaan en. Luonnehoroskooppi kuvaa minua niin täydellisesti että melkein alkaa itkettää! Tiivistettynä Senni on siis kuin Vesimies.. Luonnehoroskooppi on niin pitkä, mutta jaoin sen nyt kuitenkin teidän kanssa. Laitoin tummenetulla pääpiirteitä jotka kuvaavat erityisen hyvin minua. Heh, pelottavan hyvin kyllä kuvaa meikäläistä!

Ilmamerkin edustajana Vesimies on hyvin älyllinen ja sosiaalinen. Sosiaalisuus toteutuu tällä merkillä parhaiten ystävien ja kavereiden parissa ja Vesimiehen kumppani saakin usein huomata, että jää tärkeysjärjestyksessä kauas ystävien jälkeen. Vesimies tutustuu nopeasti ihmisiin, mutta usein suhteet jäävät hieman etäisiksi, eikä hän mielellään antaudu hyvin läheisiin suhteisiin. Vesimies saattaa olla suorastaan läheisyyskammoinen, jolle löytyy useimmiten syy lapsuudesta tai teini-iästä, joka on saattanut olla jollakin tavalla erikoinen, rikkonainen tai yllättäviä muuttoja tai muutoksia täynnä. Kauriin ohella Vesimiestä pidetään usein tunnekylmimpänä merkkinä. Kauriista poiketen Vesimies on tunnettu varsin äkkinäisistä ratkaisuistaan, jotka vaikeissa tilanteissa todellakin muuttavat elämää, mutta eri asia on se, muuttuuko elämä parempaan suuntaan.


Ihmissuhteissaan Vesimiehen on voitava tuntea itsensä mahdollisimman vapaaksi ja kahleettomaksi. Kypsymätön Vesimies pelkää tunnekuohuja eikä hän osaa käsitellä niitä. Muiden ilmamerkkien tavoin Vesimiehessä tapaa luonteen kaksijakoisuutta ja hän saattaa saada uhattuna ollessaan pelottavia raivokohtauksia, vaikka normaalisti ystävällinen ja humoristinen seuramies tai -nainen onkin. Tunteet yllättävät joskus Vesimiehenkin, mutta jos on vaara, että ne johtaisivat joihinkin seuraamuksiin, kuten sitoutumiseen, eli kahlittuna olemisen tunteeseen, hän saattaa ottaa välittömästi etäisyyttä ihastuksensa kohteeseen. Jos Vesimies kuitenkin tuntee olevansa parisuhteessa vapaaehtoisesti eikä kumppani pyri häntä rajoittamaan, hän voi elää tässä suhteessa hyvinkin normaalien mittapuiden mukaan. Parhaimmillaan Vesimies on ihmissuhteissaan ystävällinen, seurallinen, hauska, spontaani, hyväsydäminen ja hullutteleva. Kumppanin olisi syytä olla avarakatseinen, humaani ja itsenäinen.


Ammatillisesti Vesimies on varsinainen keksijän, insinöörin, nörtin ja tiedemiehen prototyyppi. Vesimiehen hallintaan kuuluvat mm. ilmailu, rautatiet, astronomia ja astrologia. Vaikka hyvin rationaalinen tyyppi onkin, niin juuri astrologia saattaa vetää puoleensa rajatiedon osa-alueista. Toiset ovat kiinnostuneita vaikkapa UFO-tutkimuksesta. Humaanimpi tyyppi viihtyy opetuksen, yhdistystoiminnan, sosiaalityön, nuorisotyön tai kulttuurivaihdon parissa. Lasten tai nuorten parissa toimiessaan Vesimies voi olla hyvinkin epäitsekäs ja empaattinen. Tasa-arvoasiat ovat niin ikään Vesimiehellä sydäntä lähellä. Jos Vesimies ajautuu politiikkaan, hän pyrkii puuttumaan epätasa-arvoon, ahdasmielisyyteen ja tekopyhyyteen. Vesimies sopii hyvin myös kirjailijaksi ja estradeille ja muusikkona hän on yleensä uusia suuntauksia luova. Mm. jazzia pidetään vesimiesmäisenä musiikin lajina. Teatteri kiinnostaa myös monia ja Vesimiehiä näkee usein esim. stand up -koomikkoina. Vesimies ei pidä rutiineista eikä byrokratiasta ja jos työ alkaa olla saman toistoa, hän saattaa toimia luonteensa mukaisesti ja vaihtaa työpaikkaa tai jopa alaa useammankin kerran elämässään.


Kyllä vieläkin haluan leikkiä teiniä! :D

Fakta 5 - Haluan tatuoinnin!
Toisen. Ja ehkä kolmannenkin. Ja neljännen! Mutta en voi ottaa ennen kun tiedän millaisen haluan! En halua mitään perhosta selkään sen takia että se on hieno. Haluan jotain jolla on joku merkitys, joku tarkoitus, joku tarina. On niin tärkeää - minulle - että kysyessä voin sanoa että kyllä, minulla on tarina. En näe järkeä siinä että otetaan tatuointi "koska se on hieno". Tosin kukin tavallaan, en mene muiden tapoja arvostelemaan, itse vain haluan että tarina on. Ja piste! Sen verran tiedän että tatuoinnin haluan ainakin seuraavaksi käteen, uskottavasti ranteeseen. Mutta sitten vasta kun tiedän miten ison ja mitä, pystyn tarkemmin määrittelemään paikan..

Fakta 6 - Minulla on maailman paras lähipiiri
Arvostan lähipiiriäni, se on mahdottoman paras! Minulla on paras isäpuoli, ehdottomasti paras äiti, joka on minulle tuki ja turva ja samalla kuin paras ystävä. Minulla on ihana isoveli ja ihania puolisisaruksia. Perheessä on loistavat lemmikit, ihanat hevoset.. Kaikki on niin ihania ja hienoja! Ja miten kaikki jaksavat vielä katsella minua ja minun hämmentäviä touhujani.. Siis viitaten lähinnä tähän koulu - työ - harrastus menettelyyn. En tiedä mitä tekisin jos yleensäkin tämä koko homma romahtaisi. Pää taitaisi hajota siinä vaiheessa. Eli kiiiitos teille ihanille ihmisille kun olette ympärilläni - etenkin äiti sinulle, luet kuitenkin tätä (haha saimpas kiinni!) ;)

Fakta 7 - Kenttäratsastus on parasta mitä tiedän!
No, ei ehkä yllätys, mutta ainakin fakta. En tiedä ratsastuksessa mitään sen parempaa kun kenttäratsastus. Maastoesteosuus on jotain niin huumaavan hienoa että siihen jää koukkuun kun sen homman aloittaa. Pidän kovasti myös koulu- ja esteratsastuksesta, jonka kenttäratsastus hienosti vielä yhdistää lisäten mukaan sen maailman parhaimman maastoesteosuuden. Ihanaa kun nyt on taas kesä - kyllä, KESÄ! - ja maastoesteitä pääsee kunnolla pihalla hyppäämään, kisat on taas täällä.. Tämä on juuri sitä miksi jaksan talvella nousta hevosen selkään ja lähteä ratsastamaan. No okei, jaksan muutenkin, mutta tarkoitan että se tieto siitä että pääsee vielä huumailemaan itseään kenttäratsastuksella tuo aikamoisen lisä potkun harrastukseen! Se tunne kun pääsee sen kävelemänsä radas läpi, pääsee maaliin, on selvinnyt siitä.. Aww.. Voisipa tuota harrastaa läpi vuoden!

Haastan tekemään tämän seuraavat blogit:

+ kaikki muut jotka tämän haluavat tehdä! Laittakaa vain minut haasteen lähettäjäksi ja laittakaa linkkiä minulle päin niin pääsen lukemaan ;)


Auts, hieman innostuin, pahoittelut yltiövuotavan pitkästä haastepostauksesta!

Kommentit

  1. Onpas kiva et jotkut edes jaksaa panostaa näihin haasteisiin ja tekee kunnon vastaukset! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteella: kaiken yritän tehdä kunnolla! :D

      Poista
  2. Voi, kiitos haasteesta! :) Vastaan siihen heti kun ennätän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ollos hyvä! Jään innolla seurailemaan koska ilmestyy ;)

      Poista
  3. Kiva kun teit kunnon vastaukset! Itsekään en usko horoskooppeihin mutta toi luonnehoroskooppi kuvaa pelottavasti mua. Olen itsekin vesimies.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hyyyrr.. Luonnehoroskooppi on aivan liian pelottavan kuvaava :D Sen tähdittämänä oli pakko ostaa itselle Horoskooppi 2012 - Vesimies -kirja ja lueskella sieltäkin luonne/työ jne horoskooppi :D On se jännä juttu!

      Poista
  4. Voi ei, mullakin on sama juttu että nomination-koru on oltava kädessä tai kaikki menee pieleen! Ja kiitos haasteesta, vastaan heti kun kerkiän! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tiedä sitten mikä taika nominationissa on ;D

      Poista
    2. Munkin täytyy hankkia toi nomination! Jäätävä taikausko iski justiinsa! :D Muutenkin kiva postaus, olet niin ihanan aito ja kauniit hevosetkin sulla on. :)

      Poista
    3. Hommaa ihmeessä, heti alkaa kuule elämä rullaamaan ;D Kiitoksia paljon! :)

      Poista
  5. mä aloin käyttämään kans nominationia niin alko sijoituksia tulla :D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha :D siinä on todellakin siis jotain taikaa ;D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov