Siirry pääsisältöön

Finnderby 2012 & Kisaviikko 2012 1/2: Supersuorituksia ja emämunauksia

Paljon asiaa, vähän aikaa kiteytettynä

FINNDERBY 2012

KUVANNUT VENLA VASTAMAA, SUPERKIITOS!
Kaikkihan alkoi Finnderbyistä. Kiirettä on pitänyt viimeiset kaksi viikkoa ja siitä ovat pitäneet tosiaan huolen niin derby kuin kisaviikkokin! Mutta nyt taas hetki hengähdetään (tai oikeastaan ei ehdi kun olen taas menossa..) ja ensi viikonloppuna onkin sitten Niinisalon reissu!

Heti alkuun kysymys lukijoille: Kuinka moni kävi Derbyissä? Itse olin töissä derbyissä perjantaista sunnuntaihin ja torstaina kävin katselemassa paikkoja. Torstaina myös vahingossa avasin kukkaron nyörit ja ostin Pyrylle rintaremmimartingaalin ja suitset.. Mutta oikeasti, se tarvitsi niitä! Ja kaiken lisäksi ne sopii sille mielettömän hyvin. Torstai meni siis kätevästi kuolatessa Expo-alueella ja seuratessa tervetuliaisluokkia sekä ihan pitämällä hauskaa ja nauraen. Jotkut tarkkasilmäiset jopa bongasivat livekamerassa, auts! ;)

Perjantaista sunnuntaihin olinkin sitten töissä. Voi kuinka helpolta ja kivalta hommalta kuulostaa airueessa oleminen! Mutta PYH sanon minä. Mitään helppoa siinä ei ainakaan ole. Kivaakaan se ei ole siinä mielessä että kisat jää täysin näkemättä. Ensimmäisen päivän kuljin opiston hevosella, Urrella. Ihan söpö, perussuokki. Käyttäytyi ihan nätisti ja oli ihan kivaa. Mutta se kun joutui ramppaamaan väliä opisto, derbyalue, opisto, derbyalue.. Ja sitten kyseltiin että meneekö Urre vielä, koska mihin milloin.. Hyvä kun edes itse tiesi milloin piti mennä! Ja kun monta kertaa kysyttiin että _monelta_ ja silti saatiin ihan huuhaa aikoja. Pyydettiin soittamaan jos aikaistuu.. Ja ei. Niinpä jopa myöhästyttiin kokonaan yhdestä jaosta kun KAVERINI sattumoisin soitti ja kysyi ollaanko tulossa? Argh, että pisti hieman vihaiseksi!

Niinpä ilmoitin sitten että la-su tullaan Petran kanssa minun puteilla. Ja oli hyvä päätös! Sekä järjestäjä että itse olin tyytyväinen. Huomattavasti oli helpompi toimia omien hevosten kanssa ja kuunnella niiden tarpeita, kun olla ihan ventovieraan hevosen kanssa liikkeellä. Pyrystä olen oikein ylpeä, käyttäytyi mallikkaasti vaikka odotin pahempaa. Kunniakierrokset saivat sen aina kerta kerran jälkeen innostumaan, vaikka muuten olikin melko tahmatassu..

Lauantaina kävi kuitenkin hassusti, sillä kun pakkasimme hevoset välissä autoon ja lähdimme hakemaan Petran skootteria ja käymään kaupassa, päätti hevosauto sanoa itsensä irti Salen pihassa. Auto ei pihahtanutkaan, virta ei kulkenut missään ja hevoset olivat autossa jumissa! Kun takalaitaa ei saanut auki ilman virtaa.. Siinä sitten itkupotkuraivareiden kanssa soiteltiin apua ja tulikin sitten lopulta isäpuoli ja hänen kaverinsa. Sekä äiti. Jossain vaiheessa äiti ja Kari lähti hakemaan Karin työrekkaa ja sillä yritettiin antaa virtaa akkuihin ja muita konsteja. Mutta ei niin ei.. Lopulta saatiin jollain ihme virtapiikillä takalaita alas, hevoset alas ja varusteet päälle.. Salen asiakkailla mahtoi olla ihmettelemistä, vaikka hevospitäjässä ollaankin ;)

KISAVIIKKO 2012 1/2: Supersuorituksia ja emämunauksia



Sitten tulikin Tiistai ja meidän koitos tutustumisluokka. Hoitajana taas Petra, kuvaajana Terhi ja menossa mukana Äiti. Päivä alkoi kohtuu aikaisin, minun vedellessä vielä sikeitä puoli kahdeksaan asti. Lähtöhän piti olla silloin. Kuitenkin, koska minullahan on superhoitaja, kaikki oli jo hoidossa ja heti kun olin pukenut, päästiin lähtemään. Kiitos siis taas superpaljon Petralle, taas ei olisi ollut kuski ihan kärryillä jos ei olisi hoitaja ollut mukana!

Kisapaikalla oltiin lyhyen ajomatkan jälkeen ja alettiin miltein samantien laittamaan hevosta kuntoon. Kouluverkassa Pyry oli yllättävän hyvä. Maanantaina oli ollut valmisteleva kouluvalmennus missä poika oli ihan super vaikka kuski ei osannut. Tänään taas Pyry oli ihan ookoo kiva, ryhdikäs ja melko rento. Radalla Pyry tuntui hyvältä. Pikkuhiljaa tuntuu että alkaa tulemaan tasaisuutta! Vasenlaukka oli huono ja tehtiinkin lävistäjällä komeita pomppuloikkia, mutta koska heppa oli muuten hyväntuntuinen odotin n. 60% tulosta. Mutta no, taas jäätiin alle.. 58,889% ja luokan puolivälissä.. Taas pisti kovasti harmittamaan, mutta nielin taas kaiken ja ensi kerralla sitten taas yritetään paremmin! Nyt kuitenkin alkaa olemaan ideaa tässä touhussa joten eiköhän tästä kohta pian löydy jotain ;)




Ja hyvillä mielin esteille, uuden rintaremmin kera ;) Esteillä Pyry oli tuttuun tapaan super! Sen kanssa nuo 90 senttiset esteet tuntuvat jo niin helpoilta. Kakkosesteelle tuli kolahdus, mutta muuten ei kyllä hipaistukkaan esteitä. Eli nollatulos ja pompsahdettiin sijalle 10! Eli tämä tarkoitti puhdasta maastoa ja sitä myöten sijoitusta. Helppo nakki! ;)



Ja ettei ihan kitsaaksi ruveta, ajattelin - jo sijoituksesta juhlien, kröhöm.. - ostaa itselleni uudet hanskat! Niinpä ostin kierreavaimen ja uudet Roeckelin hanskat. Ja sitten hokkeja kiinnittelemään, viimeistely radan kävelyt ja muutamien kaverien tsemppaukset. Ja kohta itse selkään ja verkkailemaan. Pyry tuntui hyvältä jo verkassa, hyppäsi letkeästi ja liikkui hyvin. Rata oli sama kuin keväällä, mutta siellä oli muutama este vaihtanut hieman paikkaa ja uutena oli coff-in. Huh, sitä jännitettiin minun puolesta!

Ja ei aikaakaan kun jo tutuksi tullut "5,4,3,2,1, ratsasta!" kaikui ilmoille. Ja sitten taas mentiin! Tällä kertaa mentiin kovaa! Halusin ottaa varman päälle ja ratsastin aika reilusti eteen. Heppa tuntui ihan menevältä, neljä ensimmäistä estettä ilman mitään ongelmia. Sarjan a ja b-osat tarkasti, c-osalla hieman mietti menisikö, kuitenkin melko varmasti. Kutos esteellä epäröi hetken veteen menemistä, mutta pienellä murinalla meni. Seiska vauhdikkaasti. Kaikki nämä kyllä näkyvät kypäräkamerassa, mutta osa huonosti, joten siksi tarkennusta. Metsässä olevalle kulmalle tuli todella huono hyppy ja Pyry kolautti kaikki jalat ihan kunnolla siihen. Sen jälkeen oli hieman sillain "ookko sää nyt ihan varma". Ja sitten se kostautui. Kuski vaan matkusteli ja katseli estettä että kappas, tuo onkin ollut joskus ykköseste. Ja siinä sitten heppa sanoi että niin onkin ja humps. OHI. Siinä tilanteessa olin niin yllättynyt ja järkyttynyt etten osannut edes ajatella. Ja sen jälkeen suusta tulikin (ei kirosanoja, mutta kyllä melkoista ulosantia) ja tämän säestämänä mentiin yli puolikaaresta ja haudasta. Loppumatka odettiinkin aikaa kiinni.. Vähän turhankin vauhdikkaasti näin jälkikäteen ajatellen.. Ajassa kuitenkin maalissa, rasitteena 20vp ja tuloslistan hännillä...




Joten niinpä. Siinä meni rusetti. Mutta taas kuski oppi että ei sinne radalle mennä matkustelemaan. Tästä viisastuneena kohti Niinisaloa ja aluemestaruuksia. Vaihdoin siis vielä viime tipassa luokan tuttariin ja osallistun aluemestaruuksiin. Mollakin lähtee mukaan hyppäämään harrasteen. Keskiviikkona Molla oli hyppäämässä Terhin kanssa harrasteen. En ala sitä analysoimaan tarkemmin, koulu oli ookoo - on se paremminkin mennyt! - 60%, esteillä Molla oli ihan kauhea tehden jarrutushyppyjä ja sen ansiosta 4vp. Maastossa tamma kuitenkin korjasi kaiken ja teki puhtaan nopean maaston ja nousi 4. sijalle! hyvä tytöt! Tässä vielä Mollasta muutama kuva + video Pyryn ja minun osuuksista ja molempien kypäräkameravideot. Ei muuta kun nauttikaa ;)







Kommentit

  1. Hei, mulle kenttäratsastus on siinä mielessä vieraampi laji, etten ole koskaan kisannut kyseisessä kiehtovassa lajissa. Olisiko sinulla mahdollisesti innostusta julkaista blogissa kenttäratsastuksen säännöt ja osallistumisen kannalta tärkeät seikat jossain postauksessa? :) Itselläni on nelivuotias nuori, jonka kanssa olisi ensi vuonna kiva päästä starttaamaan, mutta koska koko homma on niin tutematonta minulle, etten tietäisi kuinka kisapäivä edes menee, mitä tulee ottaa huomioon, enkä edes ymmärrä kuinka kouluosuuden pisteet väännetään miinuspisteiksi :D Entä millä tavalla virhepisteet kerääntyvät maasto-osuudelta? Liiton sivuilta olen lukenut kyllä jo aiheesta jaetut ohjeet jne, mutta jostain syystä nämä oli niin vaikea selkoisia, ettei tämä blondi niitä kuitenkaan ihan kaikkea saanut itselleen avattua.

    Nämä kypäräkameravideot on myös aika huippuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hmm.. pitäisi katsoa jos saisin tuollaisen tekstin koottua :D

      Poista
  2. eka kuva on magee ;)

    VastaaPoista
  3. Heii mä näin sut useesti Finnderbyssä :)! Ja ihailtiin Pyryn harjaa, vitsi se on upee... :D

    VastaaPoista
  4. Finnderbyssä tuli lauantaina käytyä ja sutkin sieltä bongasin :) tosiaan mekin ihailtiin Pyryn harjaa ! :D

    VastaaPoista
  5. Näin teidät sekä Finnderbyissä että Salen pihalla :-)

    VastaaPoista
  6. Katselin teitä silloin derbyjen palkintojenjaossa. Tuollaisessa arvokkaammassa tilanteessa olisit voinut itse olla hieman ryhdikkäämpi. Vinkkinä seuraavaa kertaa varten, muuten hieno parivaljakko (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. huomattu kyllä jälkeen päin asia, mutta paha sitä sitten enää on korjailla ^_^

      Poista
  7. hienosti teillä näytti menevän, ja noi kypäräkameravideot on vaan jotain niin ihanavaa katseltavaa (: pääsee jotenkin siihen fiilikseen kiinni, ja pyryn aina hörössä olevat korvat eivät ainakaan huononna laatua :D ja aina ei onnistu, ens kerralla sitä sitten tajuaa ratsastaa sataprosenttisesti, mutta kyllä varmaan vähän harmitti. mutta minkäs voit (:
    mun piti kysyäkin jotain, eli miten noi virhepisteet tulee tuolta maastoradalta? oon aina haaveillut pääseväni kenttäkisoihin, ja nyt kun pääsenkin ihan yllättäen kenttäleirille niinisaloon, niin ois kiva vähän syventää tätä tietoa lajista :D
    lisähuomiona vielä, että ootte kyllä upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kannattaa tosiaan lukaista vielä kenttäsäännöt, vaikka sekavat onkin :D Virhepisteitä tulee ali/yliajasta (0,4 vp ylitetty sekuntti / yli 20 sekunttia aliajassa maalissa), kielloista ensimmäisestä 20 vp ja toisesta 40 vp (kolmannesta hylätty). Lisäksi voi saada vaarallisesta ratsastuksesta 25 vp. Voisin nämäkin koittaa listailla ihan kunnon postaukseen :)

      Poista
  8. Hienon näköisiä ratsukkoja kun on kaikki sävy sävyyn :)! Kypäräkamera videot on kyllä huippuja!

    VastaaPoista
  9. Koska nuo aluemestaruudet oikein ovat? Taidanpa olla sokea, kun en kipasta löydä? :D Ja hämeessä siis ollaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ööp, en kyllä yhtään muista koska hämeessä on, kun itse seuraan Lounais-suomen alue-mestaruuksia. Kannattaa katsoa Hämeen alueen sivuilta jos löytyisi? http://www.ratsastus.fi/hame/ :)

      Poista
  10. Ei mitään kiittämistä kuvasta :D Upeita suorituksia teillä ! :)

    VastaaPoista
  11. Éli saisinkohan käyttää tulevassa blogini arvonta kilpailussa, jostain morson kuvasta, otettuja silmiä, eli rajaan kuvasta vain silmät ? :)

    pidän siis kilpailun jossa eskadronin riimu+naru voittajalle, ja arvonnassa pitää tunnistaa jonkun blogaajan hevosen korvat toisissa kuvissa taas silmät ja toisissa turpa :)

    VastaaPoista
  12. oho tossa pitäis luke Molla :') unohdin muuttaa nimen. :)

    VastaaPoista
  13. Satuitko kuvaamaan muita harrasteen ratsukoita? :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov