Siirry pääsisältöön

Tuuppailukorjailuja ja äänestä parasta Pyry-kuvaa!

Tiistain mokat korjataan!


Wiiii, motivaatio +1000! Vielä on materiaaliton postaus, mutta yritän mahdollisimman nopeasti saada kameran ja kuvaajan. Onneksi tällä hetkellä näyttää siltä että molemmat olisivat kohta selvillä, joten jeeee senkin suhteen, saadaan materiaalia oikein olan takaa blogiin! ;)

Tänään menin taas maneesille ja halusin taas ratsastaa koulua, koska tiistaina homma oli jotenkin levotonta. Tänään Pyry oli sitten aivan eri hevonen! Sairaan kiva ratsastaa ja tukeutui hyvin kuolaimeen, ei poikitellut tai ollut yhtään yliherkkä vaan teki ihan kaiken mitä pyysin ja meni super super hyvin! Ratsastus oli oikeastaan aika päämäärätöntä, mutta tavoite oli tehdä vain jotain todella todella kivoja perusjuttuja. Mentiin raviskan kautta haimille, joten päästiin aluksi hieman maastossakin ravaamaan ja otettiin yksi laukka pätkä, mutta kun herra Pyry innostui liikaa niin pitäydyttiin ravissa..

Haimilla aloitin taas ravaamaan reippaalla ravilla eteen ja tekemällä paljon voltteja ja suunnan muutoksia. En lähde nyt millekkään avo, sulku tai väistö -linjalle ennen kuin olen saanut oman ratsastukseni kohdalleen. Niinpä ravasin molempiin suuntiin kevyttä ravia ja Pyry tuntui oikeasti niin mahtavalta jo nyt. Laukassa menin ensin rennosti laukkaa ja sitten hetki käyntiä.

Tämän jälkeen ympyrällä siirtymisiä ravi-käynti-ravi ja välillä suoralla uralla reilusti ravia eteenpäin. Molempiin suuntiin tätäkin, päämäärättömästi edelleen, kunhan vain hevonen tuntui hyvältä. Tämän jälkeen laukassa hieman enemmän työskentelyä ja tuli huomattua että heppa on huomattavan kankea oikealle. Ristiselkä oikealta hieman jumissa ja sen näki varsinkin laukanvaihdossa kun meni ristilaukan kautta. Tämä on ns. tuttu ongelma, viime syksyllä / alku talvesta oli sama.. Tätä ei parane kuin lähteä treenaamaan!

Huomenna onkin sitten luvassa superhauska päivä! Mennään Petran ja Elmon kanssa treenailemaan maastoon. Ajattelin ottaa videokameran mukaan, eli jotain matskua olisi sitten huomiseksi ;) Hihiii, ihan innoissani odotan! Sunnuntaina on Jannin ja Mollan estetunti kun tytöt debytoivat estekisat keskiviikkona seuramestaruuksissa! Lisäksi suunniteltiin kavaletti ja jumppahyppelyä Pyrylle ja Elmolle, kunhan vain jossain vaiheessa saadaan Haimi vallattua.. Kaikkea kivaa siis luvassa, toivottavasti saadaan materiaaliakin sitten mukaan ;)

Sitten vielä loppuun laitan tämän vuoden parhaimmat (osa) Pyry kuvat. Sivusta löytyy myös äänestys sarake, jota painamalla sitten saadaan paras kuva selville! Joululahjahommia suunnittelen, sen takia tälläinen piskuinen äänestys. 

Kuva 1 

Kuva 2

Kuva 3 

Kuva 4 

Kuva 5 

Kuva 6 

Kuva 7 

Kuva 8

Ei muuta kuin äänestämään! Kommentoi myös miksi juuri se / ne kuvat ;)

Kommentit

  1. 8 !! Se vaan on mun mielestä paras ! Hauska, molemmat hyvän näkösinä, värit, tausta... kiva kuva kaikinpuolin :) vaikka onhan nuo muutkin !

    VastaaPoista
  2. Kamala päättää, kun kaikki on niin upeita! Mutta sanon nro4, kun ei oo ihan niin tavallinen. + Noi letit on siinä mageet ja Pyry hienosti kuuntelee ratsastajaansa. Mutta en tiä, onko kuva sopiva joululahjajuttuun :)

    VastaaPoista
  3. todellla vaikea päättää, koska kaikki on todella nättejä ! mutta silti sanon että kuva 7 :) Siinä on joku mikä muhun nappaa! hieno!

    VastaaPoista
  4. 7 ja 3 koska ne ovat vain niin tuitui <3 c:

    VastaaPoista
  5. 3, 5 ja 7 :) kolmonen nyt on niin söpö, vitosessa pyryllä magee harja ja seiskassa on vaan sitä jotain !

    VastaaPoista
  6. 2! :) Koska siinä on vaan sitä jotain, menoa ja meininkiä!:) Pyry on siinä niin innoissaan!!:)

    VastaaPoista
  7. Huh! Äänestin 2 koska siinä niin ihanan vauhdikas fiilis :3 Ootte niin hienoja kyllä muissakin!

    VastaaPoista
  8. 7 on laadullisesti paras ja tuo hepan ja ihmisen parhaat puolet esiin :))

    VastaaPoista
  9. Kaikki kuvat kyllä super hienoja. Mutta 2, siinä on vaan niin ihanaa menoa ja meinikiä! :)

    VastaaPoista
  10. Jokainen kuva on kyllä todella upea, mutta kyllä tuo 5 on huikea! (:

    VastaaPoista
  11. kuvasta nro 7 tulee mieleen ihan joku satukirja. Kaikki kuvat ovat hyviä, mutta se yksi on paras :)

    VastaaPoista
  12. Kolmonen on superihana <3 tuitui

    VastaaPoista
  13. En tiedä, sopiiko nuo joululahjaideihin?

    VastaaPoista
  14. Kolmonen!!!! Myös ykkönen ja nelonen hienoja..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov