Siirry pääsisältöön

Erikoispostaus nro 12: Minun päiväni

kuinka vauhdikas se tänään olikaan?

klo 7.00 - Herätys kello soittaa toista kertaa, sammutan sen vain ajattelemattomasti ja jatkan tyytyväisenä unia.

klo 7.35 - Havahdun hereille ja totean että olen tunnin aikataulusta myöhässä. Nousen ripeästi ja kipaisen suihkuun. Tänään sai aamulenkki jäädä välistä.

klo 7.55 - Vihdoin pääsen suihkusta ja teen pikameikkauksen ja hiusten kuivauksen, onneksi ei tarvitse mennä mihinkään erityisen laitettuna tänään.

klo 8.10 - Olen jo niin paljon myöhässä että en jaksa enää pitää kiirettä vaan syön vielä aamupalan. Aamupalaksi tänään nopeasti väsätty kiivi-banaani-rahka ja omenatäysmehua (appelsiini oli loppu!). Opettaja soittaa jossain vaiheessa ja kertoo poistuvansa koululta ja jättää opetuskortin sinne. HUH, pelastuin!


klo 8.25 - Vihdoin valmis ja matka kouluun voi alkaa. Alunperin piti olla puoli yhdeksältä koululla.


klo 8.55 - Koululla. Haen opetuskortin ja harjoittelen hetken inssi.fi -sivulla. Saan kaikki kysymykset oikein joten käyn myös facebookissa ja katselen blogia läpi.


klo 9.30 - Alan pikku hiljaa hipsimään pois koululta. Tavoitteena päästä kymmeneksi katsastuskonttorille CE-teoriakokeeseen!

klo 9.50 - IIK, nyt jännittää! Kurvasin vihdoin monen mutkan kautta katsastuskonttorille.. Nyt tsemppiä!


klo 10.00 - Teoriakokeesi on.. hyväksytty! HIPHEI, täältä tullaan ammatti ;) Lähden ajamaan heti kokeen jälkeen kotiin, koska opettaja ei vastaa kun yritän soittaa.

klo 10.30 - Olen jo kotona. Noin neljä kilometriä ennen kotia auton mittaristo alkoi näyttämään tältä:


Ajoin kuitenkin kotiin ja lisäsin jäähdytysnestettä. Opeliksi meni tänään korjaukseen koska se vuotaa jostain nesteitä pihalle ja siihen vaihdetaan jarrulaakerit. Voi pientä autoparkaa, se on ihan lääkäriä vailla! Ja kuva on siis kuvattu auton liikkuessa (huomaa kierroslukumittari), vauhtia oli n. 60 km/h.

klo 11.45 - Lähdin nopealle hölkkälenkille. Harjoittelen vasta juoksemista ja yritän nostaa kestävyyskuntoani - mikä on yllättävän vaikeaa kun on rasitusastma. Juoksin vain pari kilsaa Assin kanssa, jostain se on aloitettava taas (juoksin siis pari vuotta sitten 5-10 kilsaa mutta lopetin senkin projektin kesken)! Unohdin astmalääkkeet kotiin mutta selvisin - hinkuen - takaisin. Otin hyvikseni sykemmittarin mukaan. Tuo kevyt  hölkkäily venyttelyineen kulutti huimat 138 kcal, HUH olen aivan rapakunnossa.

klo 12.15 - Aloin katsomaan äidin kanssa Kaksin Karkuteillä -elokuvaa. Äiti on vielä kaiken muun lisäksi nyt kuumeessa.. Paranisipa pian!

klo 12.35 - Isäpuoli soitti ja pyysi hakemaan matkailuauton uudet jouset. Niinpä kipaisin opeliksin kanssa - jonka mittaristo oli edelleen samanlainen.. - kymppitien varteen ja otin Karilta ne ja kuskasin ne matkailuautolle.

klo 12.55 - Vihdoin pääsin kotiin ja aloin tekemään ruokaa! Tänään söin kanaa ja salaattia, ai että oli hirmu hyvää! Alkoikin jo olemaan nälkä kun tunnilla heitti minun ruoka-aikani, hmph!


klo 13.50 - Katsottiin vielä elokuva loppuun ja sen jälkeen oli taas yleistä kotona palloilua. Kävin koneella ja siivoilin sieltä täältä huonettani. Tai siirsin tavaroita paikasta a paikkaan b sen kummemmin ajattelematta. Ja muita koti juttuja, lämmitettiin taloa, temmelsin koirien kanssa pihalla, hain puita... mitä nyt kotona yleensäkin touhutaan.

klo 16.30 - Mentiin viemään matkailuauto Loimaalle korjaukseen ja siitä oli tarkoitus mennä suoraan tallille. Homma tietenkin venyi ja venyi ja matkassa oli mutkia enemmän kuin suoria.

klo 17.55 - Sain viestin Pikeltä, että valmennus on peruttu koska hän on sairaana. Oltiin juuri palaamassa Loimaalta, joten poikettiin sitten kauppaan ja siitä sitten tallille. Hengailin tallissa ja kiirettä pitämättä laitoin hepan kuntoon ja lähdin maneeseille. Ajatuksena oli edelleen hypätä, vaikka jotain jumppatehtäviä.

klo 19.10 - Saavuin sitten maneesille, missä Maria Heikkilä oli juuri aloittamassa valmennusta. Kysäisin mahtuisiko mukaan ja päästiin sitten testaamaan Marian valmennusta. Mentiin ihan pieniä ja perusjuttuja, heppa oli tosi kiva, vaikka kuolain oli hackamore. Lopuksi hyppäsimme rataa 80-100 cm tasolla, mistä siis yksi on varmaan tuon metrin ja loput 80-90 cm. Muutama tyhmä moka jonka takia tultiin uudestaan. Kuitenkin kivasti! Maria piti ihan mukavan tunnin. Sykemittarinkin muistin jossain vaiheessa klikata päälle, tunnilla ehdin kuluttamaan 480 kcal!

klo 20.35 - Palaudun takaisin maneesilta tallille. Riisun nopeasti Pyryn, haen Mollan sen kaveriksi ja pesin nopeasti varusteet. Hepat saavat hetken hengähtää ilman loimia. Annan porkkanat kaikille hepoille.

klo 21.15 - Äiti tulee hakemaan. Äiti halusi myös välttämättä tulla tallille ja harjailla Mollaa. Niinpä siinä sitten äiti harjasi Mollan ja itse harjasin Pyryn ja loimitin sen. Annoin iltamössöt ja lämmintä melassivettä. Niin ja kirjoitin Pyryn hoitovihon!


klo. 22.00 - Ollaan vihdoinkin kotona!

klo 22.30 - Viimeistelen vielä postausta. Arvon myös Kisamatkalla-Mysteerin voittajaa. Voittajaksi selviytyi tällä kertaa sähköpostiosoite julia@62752.net. Onnittelut! Paketti tosiaan sisälsi satulahuovan ja tämän oli lähettänyt Pyryn omistaja Iisalmesta. Aivan ihana ja sopii Pyrylle kun korvat sen päähän - eli saletin superhyvin!


HUH! Eli sellainen oli tämä päivä. Kuvia sain jonkun verran, tallilta hieman vähemmän kun touhusin siellä niin kovasti ja yritin olla ripeä. Nyt suunnistan vielä iltapalalle ja sitten nukkumattia tapaamaan, huomenna on taas aikainen herätys koska on työssäoppimista :)

Kommentit

  1. Oi kiva postaus! Ja tuli ihan vesikielelle tuota aamupalaa katsellessa, täytyykin itse testailla moista! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kannattaa! On kyllä täyttävä ja ei tule yhtään ähky olo vaikka söisi enemmän :) Niin ja hyvää on ;)

      Poista
  2. toi huopa on niin herkku! ;) myöskin sun aamupala, miten jaksat väkertää tommosia AAMUSTA?! :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tohon mee ku ehkä minuutti, rahkaa lättään pohjalle ja sit nopeesti pilkon banaanin ja kiivin :DD Omnom!

      Poista
  3. mitä melassivesi auttaa ? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molla on varsinkin todella huono juomaan vettä, joten annan lämmintä melassivettä niin menee paremmin nirpaltakin alas :)

      Poista
  4. tosi magee huopa, haluun niin nähä ton pyryn päällä :)

    VastaaPoista
  5. Todella kiva postaus! :) Tee näitä ehdottomasti lisää :P

    VastaaPoista
  6. ohhoh, kerrankin onnetar ollut munkin puolella! laitanko sulle sähköpostia tai jotain tuosta arvonnasta vai? (terveisin julia@62752.net :D)

    VastaaPoista
  7. Tosi kiva postaus, näitä on aina mukavaa lueskella. :)) niin ja superhyvältä näyttää tuo aamupalasi, mitä rahkaa käytät siinä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan normaalia maustamatonta rahkaa :) On hyvää ja saa aamun hyvin käyntiin! :D

      Poista
  8. kiva postaus! :) en ookkaa nyt vähään aikaan kommentoinu, joten nyt tulin taas! :D

    VastaaPoista
  9. Hei mitkä noi saappaat on kun sulla on tossa bannerin maastoestekuvassa?
    Niin ja tällanen tyhmä kysymys vielä (muistaakseni joskus tähän oot jo vastannut jossain postauksessa): Minkä verran kypäräkamerat maksaa?

    Sun päivä vaikutti kyllä vauhdikkaalta, tällasii postauksia on piristävää lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. CRW Massolinit Hööksiltä :)
      Itse maksoin omastani n. 300 euroa ja ostin Skandinavian Photosilta :)

      Poista
  10. Nyt on pakko vierittää ostosintoni jonkun niskoille.. ihastuin tohon eskadronin huopaan, niin oli sitten pakko ostaa itellekin alennuksesta sellainen! Perhana ei tälläsiä saa näytellä julkisesti :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov