Siirry pääsisältöön

Erikoispostaus nro 13: Mollan päiväkirja osa 1 - 2008

Mollan päiväkirja vuonna 2008, huomaa ettei tässä ole kaikki kirjoitukset, vain osa!
Suurimman osan teksteistä on kirjoittanut äiti!


Tiistai 1. Heinäkuuta - Katja oli tunnilla Merjan Tallilla. Mentiin siirtymisiä ja hypittiin ympyrällä pieniä esteitä. Kotiläksyksi tuli harjoitella kevyttä istuntaa. 

Torstai 3. Heinäkuuta - Oltiin Merjan tallilla kisoissa. Talli täytti 21-vuotta. Katja Meni auikuisratsastajien koululuokan harjoittelumielessä. Katja hyppäsi myös 70 cm. Mollan mahtavalla kokemuksella rata oli puhdas. Senni meni kaksi luokkaa 80 cm ja 90 cm. Molemmissa tuli yksi pudotus, mutta muuten radat oli oikein mukavat. Molla oli ihanan reipas ja kuuliainen. Molla on niiiin ihana :)

Sunnuntai 6. Heinäkuuta - Katja juoksutti Mollan. Kengät ovat hirveän huonot.

Sunnuntai 13. Heinäkuuta - Katja meni Mollalla maastossa koulua. Etuosankäännöksiä, laukannostoja, avotaivutusta ravissa ja muutama mäkilaukka pätkä.

Sunnuntai 27. Heinäkuuta - Senni kävi Mollan kanssa pitkällä maastolenkillä, hiekkakuopilla. Päästeltiin hieman ja Molla meni toooosi kovaa ja oli energinen.

Perjantai 1. Elokuuta - Oltiin kaikki kävelylenkillä. Katja, Senni, Dani, Melle, Milla ja Molla. Käveltiin tunnin mittainen metsälenkki. Huomenna on kisat Kaarinassa! Öy tallissa :)

Lauantai 2. Elokuuta - Kisat Keiramon tallilla, Kaarinassa. Senni hyppäsi Molluskalla 80 cm ja 90 cm. 80 cm 2. sija puhtaalla radalla, hyvä Senni ja Molluska Mymmeli! :) 90 cm tuli uusinnassa yksi pudotus. Tässä luokassa 13. Katja vei Mollan ja Aatun illalla laitsalle.

Keiramon alue-estekilpailut 2.8.2008

Keskiviikko 13. Elokuuta - Katja oli Mollan kanssa kentällä harjoittelemassa koulurataa. Mukana oli myös henkilökohtainen valmentaja Kari Kulta. Koirat oli kanssa. Mentiin kolme kertaa rata. Molla oli ihanan innokas. Laukkojen nostossa on oltava tarkkana että nousee oikeasta pisteestä. Loppukäynneissä Dani meni Mollan jalkojen alle ja Molla astui vahingossa päälle. Onneksi ei mennyt luita poikki eikä pahemmin sattunut. Pieni kolhu tuli suuhun, toivottavasti Dani olisi sauraavaksi vähän varovaisempi.

Sunnuntai 17. Elokuuta - Aikuisratsastajien mestaruudet Turussa Artukaisten tallilla (allekirjoittaneen huomio, tämä siis äitini, Katjan, kirjoittama merkintä) . Kouluosuus meni paljon paremmin kuin mitä odotin. Molla oli oikein kuuliainen ja herkkä, siis ihan unelma ♥ Esteissä perusrata puhtaasti. Uusinnassa mamma möhli ja teki huonon tien sarjalle, siihen meni meidän mitalitoivo :'( Molla on kyllä aivan unelmahyppääjä ja opetusmestari. Tässä muna opettaa kanaa, jee! Taas Mollalle + 1000 pistettä ja mammalle - 5000 pistettä.

Keskiviikko 20. Elokuuta - Senni oli Tiinan tunnilla Molluskan kanssa. Oli estetunti ja Molla oli todella innokkaan oloinen. Lopussa Tiina vähän jo kehuikin Molluskaa! Hyvä Molla, mamman muru!

Sunnuntai 24. Elokuuta - Senni hyppäsi Mollan kanssa Loimihaan loikissa. Molla oli ihanan vauhdikas, mutta nyt mukana oli viimeisen esteen kirous. Molemmissa luokissa, 80 ja 90 putosi viimeinen este perusradalla. Kyllä harmitti :( Sijoitukset eivät silti olleet kaukana, koska pudotuksia tuli muillakin todella paljon.

Loimihaan loikat 2008

Sunnuntai 31. Elokuuta - Molla vietti vapaapäivää, Sennin selkään iski noita :(

Tiistai 2. Syyskuuta - Molla kengitettiin tänään aamulla. Katja lähti ratsastamaan ja putosi Mollan kyydistä ensimmäisessä mutkassa :) Ei sattunut! Sitten soi puhelin ja piti lähteä hakemaan poikia. Eikun polle ympäri ja vauhdilla kotiin. Senni meni Mollan kanssa kentälle ja hyppäsi vähän esteitä. Molla oli täynnä virtaa ja vauhtia. Siinä vauhdikas liikutuspäivä.

Keskiviikko 3. Syyskuuta - Katja, koirat ja Molla oli pirkällä maastolenkillä. Aluksi käveltiin n. 15 minuuttia, sitten ravattiin pitkiä suoria ja laukattiin myös. Lopuksi vielä käveltiin n. 20 minuuttia. Molla oli reipas ja ilmoinen. Kuninkaalliset lähestyy..

Torstai 4. Syyskuuta - Molla oli Katjan ja koirien kanssa äijälalenkillä kävelyllä. Lenkki kesti noin tunnin. Sitten Molluska meni Aatun kanssa laitsalle. Molla sai olla villi ja vapaa, kun riimu jäi kotiin. Illalla mamma ei muistanut ottaa riimua, joten Molluska talutettiin kotiin naru kaulassa. Hyvin toimi näinkin! :) Nyt pitää levätä hyvin, kun huomenna alkaa kuninkaalliset!

Perjantai 5. Syyskuuta - Tänään oli siis kuninkaallillisten, oho, siis kuninkaallisten ensimmäinen päivä. Ensimmäinen luokka 80 cm, siinä Mollan hypyt oli hieman löysät, kuitenkin puhdas rata ja 4. sija 51 ratsukosta. Toisessa luokassa, 90 cm, Mollan hypyt oli jo terävämmät, siitä luokasta 9. sija 48 ratsukosta. Siis oikein loistava päivä! Hysä, siis hyvä Senni ja Mollusta eikun Molluska! :)
Palkinto 80 cm: valkosipulijauhetta ja cothivettiä, 90 cm: satulahuopa

Lauantai 6. Syyskuuta - Tänään kuninkaalliseten toinen päivä. Tuli hieman nopea verkka, kun luokka alkoikin tuntia aikaisemmin kuin luultiin. Silti nopealla, siis extra nopealla verkalla, ilman radan kävelyä, 85 cm luokassa 7. sija 44 ratsukosta. Palkinnoksi Senni sai Horzen T-paidan. Siinä tuli taas ilmi kuinka loistava tamma meillä on. Loistavaa Molluska muru :) Ja Senni myös ansaitsee paljon onnitteluja, koska muisti radan niin hyvin :) Hyvä, eikun erinomainen kaksikko!

Suomenratsujen Kuninkaalliset 2008

Perjantai 12. Syyskuuta - Senni ratsasti kentällä Mollan. Väistöjä, laukanvaihtoja ja esteitä. Kokeili 100 cm okseria, puhtaasti :)

Lauantai 13. Syyskuuta - Molla ja Arttu oli Forssan mätsäreissä. Arttu valittiin näyttelyiden symppikseksi. Näyttelyiden jälkeen Senni ratsasti ilman satulaa Ratsastajien kentällä puoli tuntia.

Lauantai 20. Syyskuuta - Katariina oli Mollan kanssa maastossa ilman satulaa. Senni koitti kilpailla pyörällä Mollan kanssa. Toiseksi jäi, voi sentään :)

Sunnuntai 21. Syyskuuta - Kisat Messilässä. 80 cm Molla kielsi ja Senni putosi selästä. 90 cm meni sentään huomattavasti paremmin 2 tiputusta, mutta ei kieltoja. 12. siinä luokassa.

Keskiviikko 24. Syyskuuta - Senni oli Mollan kanssa reippaalla moostolenkillä. Mentiin "katsomaan sonneja", vaikkei niitä siellä enää olekkaan. Oli reipas ja vei :D

Sunnuntai 28. Syyskuuta - Estekisat Forssassa. Kata meni 50/60 cm luokan. Tuli harmittava viimeisen esteen pudotus. Luokassa 7. Senni meni 80/90 cm luokan. Tiukka kilpailu Pollen kanssa, sekunnista äi kiinni, mutta hienosti toinen sija! Hienoa tytöt! Oli mukavat kisat :)

Tiistai 30. Syyskuuta - Katja oli Mollan kanssa Tiinalla tunnilla. Mentiin esteitä ja jarruja ei ollut olemassakaan. Lopuksi kuitenkin Tiina kehui meitä. Molla oli ihanan vauhdikas :) Kalle vietti vapaapäivää tutustuttuaan Ypäjän Hyrsynkulman tarhaan. Huomenna alkaa Kallen reenaus!

pv-ruuna Charlie Brown "Kalle"

Tiistai 30. Joulukuuta - Taas on pitkä pätkä kirjoittamatta. Huomenna on siis vuoden viimeinen päivä. Molla on viettänyt vapaata, koska on loukannut jalkansa. Nyt loukkasi uudestaan saman jalan, siis oikean takajalan. Lauantaina 27.12. aamulla oli ilmestynyt haava. Eläinlääkäri Anna-Riikka Jalkanen kävi katsomassa jalan. Uusi sulfakuuri ja paikallishoitoa. Tänään jo paremman näköinen. Nyt sitten koitetaan hoitaa jalkaa niin, ettei tulisi liikalihaa. Huomenna on taas paukuttelupäivä, pitää siis ottaa hepat aikaisin sisälle :(

Keskiviikkoa 31. Joulukuuta - Hepat tuli aikaisin, siis klo 18 sisälle. Pahatelua alkoi kuulua jo neljän aikaan. Pistin ikkunan peittoon Aatun karsinasta ja loaitoin pumpulit molempien korviin.

shet-r Sir Arthur "Aatu"

Lukija; kirjoitatko sinä hevosellesi päiväkirjaa?

Kommentit

  1. "Sennin selkään iski noita :("

    Joskus kirjoitin, nykyään vaan blogi c:

    VastaaPoista
  2. Mulla on molemmille oma liikutuspäiväkirja ja yhteisenä hoitopäiväkirja :) Hoitopäivyri siksi, et ens vuonna urakka kesäihottumaisten kanssa on ehkäpä vähän taas helpompi kun voi tarkastaa mikä toimii/mikä ei :) Ja otan todennäköiseksi hoitajan avukseni ainakin kesäksi, joten näen myös miten hän on hoitanut ja hänen havaintojaan heposten olosta ihottuman kanssa :)

    VastaaPoista
  3. Kirjoitan, tosin en nyt varsinaisesti päiväkirjaa. Ylös siis kirjoitan (viikkokalenteriin, selkeää, kun näkee koko vkon kerralla), mitä tehtiin, miltä hevonen tuntu (parannettavaa, mikä hyvää), kuinka kauan ja jos jotain erikoista, niin ne myös.

    Kätevää, kun inspiraation ollessa vähäinen pystyy kalenterista katsoon, mikä tehtävä on ollut hyödyllinen (jota siis menty valmennuksissa), ja voi niistä sitten poimia tekemistä itsenäisille päiville. Pysyy myös hyvin ajantasalla kengityksista ym.

    VastaaPoista
  4. Kyllä kirjotellaan päiväkirjaa vuokrahepalle(: kätevää kun omistaja tietää mitä mä olen tehnyt ja mä tiedän mitä omistaja on tehnyt(:

    VastaaPoista
  5. Kirjoitan. Lueskelin joku aika sitten vanhoja vihkoja ja niitä oli niin hauska lukea. Pystyy katsomaan, mitä on tehty ja mitkä on ollut fiilikset :)

    VastaaPoista
  6. Mulla on kansio missä on paljon välilehtiä. Merkkaan sinne KAIKEN, löytyy tarkemmat luennot treeneistä, kalenterin omainen ruudukko jossa näkyy kuukauden treenit samalta sivulta. Kansiosta löytyy myös ruokinta, terveys, kengitys jne sivut. Kaikki on selkeästi luokiteltuna ja helppo etsiä vikaa jos joku mättää. Joskus mullakin oli pelkkä vihko mutta oli liian epäselkä mieleeni ja tuohon on helppo lisätä vaikka kouluratojen arvostelut 'kisa' sivulle

    VastaaPoista
  7. Kyllä, joskin aika huonosti nykyään, kun blogiin tulee kuitenkin kirjoitettua tärkeimmät. Mutta on ihana välillä lukea päiviksiä, ekoista päiviksistä Inton kanssa on kuitenkin yli 8 vuotta! Tietysti tietynlainen teinimäisyys teksteissä ärsyttää, mutta hei - teinit on teinejä! ;)

    VastaaPoista
  8. Niin onko teillä enää tuota Shettistä?:p

    VastaaPoista
  9. Kirjoittelin sekä sinä aikana, kun kävin vain ratsastuskoulutunneilla, että myöhemmin oman hevosen kanssa. Jostain syystä ei tullut koskaan kerättyä sitä tietoa koneelle, joka tapauksessa vihot ja mapit ovat edelleen tallessa :).

    VastaaPoista
  10. jossain vaiheessa kirjotin ratsastettavalle, mutta sitten se jäi koska en oo mitään päiväkirja -tyyppiä. nykyään kaikki hevosjutut menevät blogiin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov