Siirry pääsisältöön

Perjantai-illan Haaste

jonka sain Terhiltä, kiitos siitä!

Haasteen säännöt:
- Kerro 11 faktaa itsestäsi
- Vastaa haastajan 11 kysymykseen
- Keksi 11 uutta kysymystä
- Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa  hieman tästä nyt poikkean ;)
- Kerro bloggaajille että olet haastanut heidät

11 faktaa minusta

1. Pääsin rekkateoriasta läpi ja seuraavaksi olisi tarkoitus mennä inssiin! Heti siis kun saan ajotunnit täyteen ja tuntuu tuo ajaminen taas luontevammalta, pitkään aikaan kun ei taas ole päässyt ajamaan rekkaa. Joudun suorittamaan inssin uskottavasti puolikkaalla, vaikka itse olisin halunnut sen suorittaa täysperällä. No, sen näkee sitten kun se tulee ajankohtaisemmaksi! Sitä ennen pitäisi saada opinnäytetyö valmiiksi, iik!

2. Kaipaan aivan hulluna maastoestetreenejä ja kenttäkilpailuita. Kuolailen kisakalenteria ja suunnittelen kovasti tulevia kisoja ja menoja, vaikka tiedän etten voi vielä lyödä mitään tarkempaa lukkoon. Haluan jo niin kovasti maastoesteille ja asiaa ei auta kun katselee viime kesän kisavideoita. Oi kevät, tule pian ja anna minulle oikeus harjoittaa maastoesteratsastusta!


3. Olen hirveän kateellinen ihminen. Haluaisin itse olla parempi ja tulen helposti toisille kateelliseksi. Yleensä kuitenkaan ei pura tätä muihin, vaan vaivun naurettavaan itsesääliin ja ryömin siellä uikuttaen omaa huonouttani. Kuitenkin huomaan että samalla se kannustaa minua paremmaksi ratsastajaksi ja ihmiseksi, koska pystyn hillitsemään itseni ja en loukkaa toisia. Tai en ainakaan yritä loukata toisia tahallani, joskus saatan töksäyttää ilkeään sävyyn, mutta sitten kannattaa vain antaa samalla mitalla takaisin! ;)

5. Minulla on tatuointi ja haluaisin ottaa toisen! Tällä hetkellä minulla on vain yksi tatuointi, niskassa. Se on Lurpan muistoksi otettu ja rakastan sitä ylikaiken!


6. Minulla on ollut lämminverinen, ruuna Whinny Swallow. Wini oli tosi kiva lämpönen, mutta loppuajasta sen pää ei vain enää kestänyt sitä käyttöä johon se oltiin ostettu. Yksin en uskaltanut enää maastoon mennä kun saattoi heppa nousta kynttilänä pystyyn. Viimeinen niitti tuli kisoissa, missä se myös hyppäsi niin paljon pystyyn että oma tasapaino petti ja jalustinhihnat irtosivat satulasta. Myytiin Wini pois ja keskityin enemmän kouluun ja Mollan kanssa touhuiluun ja kisaamiseen.

7. Rakastan työskennellä nuorien ja raakojen kanssa. Haluaisin joskus ostaa itselleni nuoren hevosen josta työstäisin - valmentajien kanssa tietenkin - itselleni kenttäkilpurin. Sain muutama vuosi sitten mahdollisuuden ratsastaa muutamia nuoria, mutta valitettavasti sekin jäi. Hienoja heppoja niistä tuli ja harmittaa kovasti kun hintaa on molemmilla niin paljon etten niitä voi itselleni hommata! 

8. Rakastan valokuvaamista! Varsinkin tällä hetkellä minulla on aivan mieletön kuvausinto ja haluaisin vain kuvata ja kuvata. Jos aikaa olisi enemmän ja pääsisin aina hetkinä kun on valoisaa pihalle olisin varmaan kokoajan kameran kanssa. Kuitenkin ärsyttävästi on paljon muutakin tekemistä mikä rajoittaa kuvaamista.. Uutta kameraa odotellessa, ehkä sitten ensi vuonna?


9. Minulla on mielettömiä ja aivan parhaita kavereita ja ystäviä! Minua on koulukiusattu aina ala-asteelta amikseen saakka, mutta nyt minulla on jotenkin kiva ja läheinen ystäväpiiri. Tällä hetkellä kaverit painoittuvat hevosten kautta, mutta minulla on muutama aivan mielettömän ihana ja läheinen kaveri myös tallin ulkopuolelta. Oi kuinka kaipaan niitä viikoittaisia syömähetkiä, silloin sai nauraa mahan kipeäksi ja tehtiin kaikkea kivaa yhdessä! Pitäneekin tästä soitella taas näille hörhöille..

10. Kaipaan kovasti Bodypump tunteja. Jospa vain saisin jostain jonkun urhean pikku kaverin lähtemään taas kanssani hieman heilumaan tangon kanssa? Yksin se meneminen on liian totista hommaa, pitää sitä nyt saada kaverin kanssa keskustella tunnin jälkeen miten se tanko oikein nousikaan!

11. Olen onnellinen että tämä 11 faktaa olivat nyt tässä. Pääni on lyönyt kokoajan tyhjää ja sen takia tässä ei olekaan mitään järkevää. Olen kuitenkin tyytyväinen itseeni, sillä se on nyt valmis ja voin hyvillä mielin lahjoitella tämänkin haasteen eteenpäin ;)




Kröhöm, mutta sitten siis takaisin asiaan! Seuraavaksi piti vastata Terhin esittämiin kysymyksiin. Mutta sitä ennen HOX te jotka minä haastan! Teidän 11 kysymystänne löytyy heti vastausteni alta. Koska Terhillä oli pari niin hyvää kysymystä niin käytin niitä hyväkseni, älkää hämääntykö ;)

11 kysymystä Terhiltä

1. Leffailta vaiko kuntosalitreeni?
- hmm. Kuntosalitreeni. Kyl mä leffailloistakin pidän, mut niissä on aina sellainen paha sipsi/karkki/poppari/limsa vaara ja tällä hetkellä käyttäisin mielummin sen vapaan ajan salilla tai muuten treenaten.

2. Mikä ominaisuus ihastuttaa hevosissa?
- Liian vaikeita kysymyksiä! Varmaan rohkeus ja sellainen sponttaanisuus. Hevosenkin pitää olla koko sydämellään mukana siinä jutussa, muuten se on melkoista leikkimistä!

3. Nuoren hevosen koulutus vai valmiimman kanssa treenaaminen?
- Yleensä vastaisin nuoremman hevosen koulutus (faktahan se on), mutta kyllä valmiinkin kanssa olisi kiva päästä treenaamaan ja kehittämään itseään. Ensin se valmis ja sitten kun on paremmat taidot ja tiedot niin se nuori!

4. Kameran takana vai edessä?
- Takana ehkä. Tai no, tykkään olla kuvattavanakin, jos kuvaaja osaa asiansa ;)

5. Kuinka monta ruusuketta sinulla on?
- Niin monta että on pitänyt muutama laittaa jätesäkkiin odottamaan parempaa paikkaa.. Pitäisi ehkä kehitellä joku kiva paikka niille että pääsee esittelemään!

6. Mikä tässä lajissa palkitsee eniten?
- hmm. En vastaa tämmöisiin syvällisiin pohdintoihin. Näillä blon.. bruneten aivoilla ei pysty miettimään niin syvällisiä! Mutta kai tässä lajissa (varsinkin kentässä) palkitsee se kun huomaa miten luottamus pelaa puolin ja toisin!

7. Pieni vai iso talli?
- Pieni. Vähän kuin oma talli, rakastan tämän hetkistä tallipaikkaa!

8. Olisitko mieluummin ratsuttaja vai valmentaja?
- Äää, paha kysymys. Pidän tuntien pidosta, mutta myös todella paljon erilaisilla hevosilla ratsastamisesta.. Vastataan tähän että ratsuttaja.

9. Olympiamitalisti vai sen groomi?
- Groomi! Terhi ottaa mut sit sinne Rio de Janeiron 2016, eiköstä vaan?!

10. Jos saisit olla päivän kuka vain, kuka olisit?
- En tiedä. Varmaan joku rikas että voisin todeta sen ihan itse ettei raha tuo onnea.

11. Onko kysyttävää? ;)
- On, miksi haastoit minut?!

Minä haastan!

4. Freak!

Ja kysymykset teille:

1. Millaista ominaisuutta arvostat hevosessa?
2. Entä millaista vihaat / inhoat?
3. Jos saisit valita (ja mikään missään ei estäisi sitä), ratsastus ammattina vai harrastuksena? Miksi?
4. Kirja vai elokuva?
5. Millainen olet bloggaajana?
6. Miten hevoset / hevosharratus on / onko vaikuttanut sinuun ihmisenä ?
7. Paras hetki mitä viime vuonna tapahtui?
8. Jos saisit mitä tahansa takaisin, mitä haluaisit?
9. Kilpailuihin vai maastolenkille?
10. Ikuisuuskysymys: Mikä sinusta tulee isona?
11. Oletko helpottunut siitä että tämä on viimeinen kysymys?

Senni Kiittää ja Kuittaa!

Kommentit

  1. Voi ei bodypump on ihanaa! <3 Ja hei tänään kävin ostamassa kaupasta, banaania, kiiviä ja rahkaa ;) huomenna pääsen maistamaan. NAM

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, nautinnollisia hetkiä! :) Aamulla taas minuakin odottamassa rahkat ja kiivit ;) Ja kyllä, pumppi on ihan parasta!

      Poista
    2. Oi että :) oli todellakin nautinnollinen hetki! Tosi hyvää :) haha

      Poista
  2. tnä vklp haimissa maastareita ;)

    VastaaPoista
  3. Sun blogia on kyllä aina kiva lueskella! :) Laadukasta sekä rehellistä tekstiä ja upeita kuvia!

    Miksikä opiskelet ja valmistut? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh, kiitoksia :)

      Logistiikkaa, yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi :)

      Poista
  4. Mä en oikeen tiedä miten olen sun blogia lukenut, mutten kertakaikkiaan ole ennen tajunnut, että susta tulee rekkapena.. :D Itse kävin amiksessa myöskin logistiikka puolen, maanrakennuspuoli kiinnosti enemmän ja leikin koulussa päivät pitkät kaivureilla. CE-kortti jäi uupumaan lääkärinlausuinnoista, mutta C:ajoin sitten vanhalla todistuksella. Mistä teet opinnäytetyön? Itse otin aiheeksi liikenteen riskit ja niiden ennalta ehkäisy ja voin sanoa, että rankkaa oli ;) Tsemppiä loppu rutistuksiin :)

    http://annanelamaaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, melkein sama aihe opinnäytetyössä! Minä teen raskaanliikenteen onnettomuuksista ja työturvallisuudesta :) Kyllä välillä tuntuu etten pääse mihinkään tuon opinnäytetyön kanssa!

      Poista
  5. ihana kun joku jaksaa tehdä haasteet hyvin ja kunnolla, kun yleensä näkee niitä "en tiiä", "öööö molemmat" vastauksia ! ja muutenkin tosi kiva blogi :)

    VastaaPoista
  6. Kolmoskohta osuu muhunkin :D
    Ja supersöpö Pyry tossa "Mä diggaan susta!"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, hienoa että on hengenheimolaisia! :D Jep, PP on tollanen hassu!

      Poista
  7. tosi kiva postaus! ja vaikka en ite tykkää tatuoinnesta toi sun tatuointi on kyllä hieno! :))

    VastaaPoista
  8. kiva postaus! :) ja teen just sitä haastetta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov