Siirry pääsisältöön

Messuja ja rankkaa tuuppailua!

Ja taaas luvassa vain pikaista postausta!

Ainut kuva mitä Hevoset 2013 -messuilla tuli kuvattua..

Sunnuntaina starttasin Opelin ja käänsin nokan kohti Tamperetta äidin ja Pilvin kera. Meidän oli tarkoitus treffata Pyryn omistajan Johannan kanssa messuilla ja pakko sanoa että odotin tätä niin innoissani! En ole siis aikaisemmin nähnyt omistajaa, mutta nyt vihdoin näin ja olen edelleen ihan fiiliksissä. Lähdimme yhdeksän aikaan, mutta muutaman mutkan kautta (kuten auton pikapesu, otto-automaatti, jätskiostokset..) pääsimme perille vasta siinä kahdentoista pintaan. Heti juoksimme Protikin standille ja moikkaamaan Petraa. Ja ei varmaan edes viittä minuuttia ehtinyt menemään kun joukosta vilahti Johanna tiimitakki päällä meidän luokse!

Oli mieletöntä, mahtavaa, ihanaa ja valaisevaa vihdoin nähdä PP:n omistaja! Ei siinä tullut hirveästi itse messuja seurattua kun kuusi tuntia hölistiin ja tukittiin vahingossa käytäviä kun jäätiin jumittamaan. Kierreltiin pääasiassa kojuja vaikkei oikein mitään löytynyt. Lopulta ostin Arnikan, Arnika Icen ja viilentävän saven, Pyry sai uuden otsapannan (mielettömän hieno Bagarin kolme rivinen blingi, laitan joskus kuvaa!), BE-vitamiiniä omistajalta nyt karvanlähdön aikoihin, äiti otti kokeiluun humantoolin ja lopulta päädyttiin ostamaan muutama säkki rehua kokeiluun messutarjouksesta. Itse olen niin skeptinen että en tuohon rehuun usko, mutta odotetaan se kaksi kuukautta ennen kuin sanon tarkemmin mitään. Kuulostaa vain mielestäni hullulta se, että kuudella desillä päivässä tuo heppa jaksaisi treenata? Pah, sanon minä! ;)

Messuilta jäi tosiaan mieleen se että näin valloittavan ihanan Johanna-omistajan. Odotan jo innolla kesää ja Lapinlahtea niin päästään Johannalle oikein pidemmäksi aikaa lomailemaan ja PP pääsee "kotiinsa"! Oi, tulisipa jo kesä pian. Johannalle toosi tosi paljon terveisiä ja Pyryltä kauralta maistuvia pusuja!


Sitten. Kävin eilen kuvailemassa Elmoa ja sen jälkeen mentiin ravimaasto Mollan ja Pyryn kanssa. Tänään piti olla vielä maasto päivä, mutta Petralle sopi tänään koulutreeni paremmin, joten mentiin sitten maneesille. Opelista oli bensa aivan finito ja koska tiet olivat sulat, otin kaksi renkaisen ja sotkin sitten fillarilla tallille! Ei sinne ole meiltä kun kiven heitto (10 kilsaa) niin ei se ollut matka eikä mikään! Sitten Pyry ripeästi kuntoon ja ei kun herpesmanee... eikun maneesille!

Toteamus: On se paljon parantunut! Joo, tänään oli "olen aluksi kaikelle hidas" -päivä, mutta kun siinä aikamme työstimme ja tuunasimme tuntui jopa että pystyin sitä hieman ratsastamaan. Olen itse ollut niin turhautunut kun en ole päässyt liikkumaan, joten onneksi pyöräilin tallille ja pystyin hieman keskittymään ratsastamiseen. Aluksi idea oli saada se käynnissä selvästi tukeutumaan oikealle ohjalle, sillä PP jäi todella todella tunnottomaksi sieltä. Ensin käynnissä etujalat nopeasti - NOPEASTI oikeasti nopeasti, ei mikään mato vauhti käynyt - ristiin niin että takapää ei astunut sivulle. Eli avomaisesti pihalle ja siitä ulkopohkeella "tuupattiin" etupää nopeasti ristiin ja sisäjalalla huolehdittiin että pysyy linjalla ja ei karkaa vasemmalle. Kun käynnissä meni hyvin, otettiin ravissa sama. Kun tuli ongelmia, palattiin takaisin käyntiin.

Kohta heppa alkoikin jo tukeutumaan paremmin oikealle ja oli tosi kiva ratsastaa. Ravissa vielä työstettiin hieman volteilla oikean ohjan tukea ja oikeassa kierroksessa Pyry menikin vallan mahtavasti. Tämän jälkeen pieni välikäynti, sitten harjoiteltiin hieman taas sitä, että hevonen lähtee pienestä avusta eteen. Ekat kerrat olivat nniiiin hitaita, mutta kohta heppakin heräsi ja saatiin muutama oivallinen käyntiin kuin raviinkin siirtyminen. Tässä välissä hieman laukkaa, ensin ympyrällä, sitten täyskaarto, vastalaukkaa maneesia ympäri ja täyskaarto ja laukkaa kevyessä istunnassa. Vastalaukassa pitää olla tosi tosi tosi tarkkana minun etten yhtään lähde päästämään sitä pitkäksi, vaan ennemmin rentoutan hieman ulkoa ja pidän hyvän asetuksen sisältä, jolloin heppakin suoritti vastalaukat mallikkaasti. Tätä tehtävää molempiin suuntiin.

Sitten loppuu muutama kokoaminen - jos sitä siksi tänään voi kutsua - ja pitkä sivu jotain keskiaskellajin tyylistä. Ja vielä loppuu hieman päätä ylemmäs ja muotoa korkeammaksi. Huomattavan paljon joutuu ratsastamaan pohkeella eteen ja nostamaan, mutta kun hevonen tajusi, tuli tosi hyvä pätkä ja lopetettiin siihen. HUH, lihakset sattui - en tiedä johtuiko pyöräilystä vai ratsastuksesta - mutta fiilis oli hyvä! Heppa toimi hienosti ja on tosi tosi paljon parantanut ja parantaa kokoajan. Kohta me vallataan koulukentät, jipii!

Ei tule heppa pääsemään tällä viikolla helpolla! Viime viikko oli naurettavan helppo, mutta tällä viikolla on luvassa melkoisesti tuupparoimista. Huomenna käyn treenaamassa hieman laukkaa maastossa, torstaina mennään hyppäämään. Perjantai on pyhitetty kouluratsastukselle ja lauantaina maastoillaan ja itse menen salille. Sunnuntaina taas tuupparointia ja jotain "spesiaalia"! Innoissani odotan taas seuraavaa kertaa, kerta kerralta vain paranee joten kohta sitä varmaan alkaa itsekin tajuamaan jotain eikä vain aina ratsasta aivot jäässä ;)

Mutta sellaista! Mollasta vielä hieman, eli tänään äiti oli Karin kanssa kärryilemässä ja vauhtia oli ollut niin että jopa Karia oli aina välillä pelottanut. Itse odotan innoissani että pääsen tammalla kärryilemään! Molla voi siis tosi hyvin, syö tällä hetkellä jotain tosi voimakasta antibioottia. Jouduttiin jättämään piikkiantibiootti pois kun tamma ei antanut enää kolmantena päivänä koskea ollenkaan niin että olisi saanut pistettyä. Nyt kuitenkin toivon mukaan poni tästä nyt jatkaa normaalia itsenään olemista ;)

Mites teillä, kuinka moni kävi messuilla ja mitäs kaikkea ostitte?

Kommentit

  1. mitä toi herpesmanee.. tarkottaa?? :O :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tyhmä opistovitsi herpesmaneesista :D Haimihan on puolitettu 5-tallin karanteenihevosille niin kutsutaan toista puolta herpesmaneesiksi.

      Poista
  2. Kävinhän siellä, ja sutkin näin ;)
    Saanko kysyä, miten olet saanut Pyryn käyttöön, jos et ole ennen nähnyt Johannaa (??)
    Luulin, että ootte tuttuja ja sitä kautta oot ratsastanut/kisannut Pyryä :D
    T. Milja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyry tuli ikään kun vahingossa :D Tunsin Pyryn entisen ylläpitäjä-Johannan, joka suostutteli omistaja-Johannan antamaan PP:n mulle ja niin se sitten sattu tuleen tohon pihalle :) Minähän pidän sitä kun omaani ja kutsunkin sitä lähinnä omaksi! :D

      Oli ihan mahtavaa vihdoin nähdä omistaja-Johanna, on aivan järjettömän ihana ihminen! Lapinlahtea odotellessa! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov