Siirry pääsisältöön

Ei nuolaista ennen kuin tipahtaa..

Ja pidetään varaus päällä kaiken varalta..


HUH mikä päivä eilen.. Lupasin teille videopostausta, mutta eilen sattuneiden tapahtumien varjolla lykkäsin sitä varmuudeksi tälle päivälle. Teen sen illalla, joten yöllä mahdollisesti - jos nyt kaikki on niin kuin pitää - saatte sitten kuunnella minua taas enempi. Nyt kuitenkin eilisestä hieman tarkemmin.

Eilen meillä oli tarkoitus pitää Niksulaa silmällä pitäen viimeiset koulutreenit tai alustavat treenit ja jatkaa torstaina. Kuitenkin eilen heppa oli niin hieno, etten enää tänään halua vääntää sillä suurempaa, vain Petra jumppailee sitä ja katsotaan että kaikki on okei. Pääsin töistä hieman ennen neljää ja lähdin hurjana fillaroimaan keskustaan. Meiltä on matkaa tallille joku 10 kilsaa ja koska oli niin nätti sää, päätin suorittaa matkan pyörän voimalla. Tallilla heppa oli jo harjauksessa ja kävin nopeasti vaihtamassa varusteet ja hyppäsin pollen selkään.

Matkattiin sitten hiekkalaatikolle. Nopea verkka ravissa ja laukassa, sitten rataharjoitusta. Radan raviosuudet meni molemmilla kerroilla aika nappiin, mutta laukkaosuuksilla tein tyhmiä mokia ja jätin ratsastamatta hyvin. Lisäksi Pyry ihmetteli ihmeellistä maailmaa (= valjakkoja) ja välillä oltiin jalat ihan solmussa, heh. Tuli kyllä taas niin paljon vinkkejä rataan että pitää urheasti nyt kuivaharjoitella illalla jos suinkin vain ehdin! Herra tuntui läpi ratsastuksen hyvältä ja tehtiin hyviä pätkiä ja varsinkin toisen radan vasemmalle lähtevästä väistöstä olen tosi tosi ylpeä! Muutama kuukausi sitten vastalaukat - ihan uralla - olivat ihan tuskaa ja nyt mennään jo kohtuullisesti niitäkin. Joku lukija aikoinaan toivoi videoita missä Petra koutsaa ja laitoin sitten muutaman pätkän. Tiedän omat virheeni ja niitä treenataan kokoajan, älkää huoliko! :)

loppuverkka könötystä!


Eipä siitä ihmeellisempiä. Treenin jälkeen sitten alkoikin tapahtua. Käytiin isolla vedellä katsomassa taas alashyppyä veteen, sillä sitä pitää treenata nyt ja viimeksi se oli yhtä pomppimista. Aluksi käytiin vedessä taas vain kahlaamassa, sitten mentiin ylös ja piti tulla alas. Aloitettiin taas pelleilyllä, hypittiin pystyyn ja lähdettiin karkuun. Lopulta kun saatiin se rauhoittumaan, Pyry hyppäsi (tai pikemminkin astui) veteen todella hyvin. Toistettiin tämä 3-4 kertaa ja kokoajan meni paremmin. 

Piti tulla vielä kerran ja otin raviin ja sitten hyppäsikin sydän kurkusta ulos ja mahalaukku kääntyi 180 astetta. Heppa - en sano nyt etää olisi ollut täysin kolmijalkainen - ontui takajalkaansa todella huolella. Siis niiasi aivan selvästi niin että ei tarvinnut edes kysyä ontuuko. Asfaltilla kun koitimme, oli kyllä ontuma jotain 4/5 luokkaa. Siinä sitten tippa linssissä kipiteltiin pikaisesti kotiin - käynnissä ei ollut mitään ontumaa - ja heti tutkimaan jalat. Ei lämpöä, ei turvotusta eikä arkuutta missään, ihan ylhäältä käytiin kavionpohjaan asti tutkien. Lopulta heitin kylmäysletkuihin ja vein tarhaan. Sotkin tässä vaiheessa kiireellä kotiin ja tarkoitus oli vielä tulla illemmalla (kello oli silloin jo kahdeksan..) takaisin.

Takaisin tultiin siinä kymmenen aikoihin. Hain Pyryn alas ja juoksutettiin se ensin hiekalla ja sitten asfaltilla. Ei näkynyt enää ontumaa, ei edes epäpuhtautta. Laitoin hepan syömään ja sen jälkeen vielä kylmäsavet yöksi ja pihalle.

Tänään kävin päivällä taas katsomassa, pesin savet ja kylmäsin takajalat. Juoksutin ja oli puhdas, ei taaskaan mitään ontumaa. Toivotaan että päästiin ihan pelkällä säikähdyksellä, että oli vain nuljauttanut jalkansa tai hermonsa johonkin ja meni ohi. Nyt menen tästä vielä kohta katsastamaan kuinka herra liikkuu ja sitten nähdään jatketaanko Niksula suunnitelmia.. Eli nyt pienellä varauksella, toivon mukaan päästään huomenna suuntaamaan Niinisaloon! :)


Kommentit

  1. Laitoin nyt nama: luin, :) ja :(
    Laitoin surunaaman Pyryn jalan takia, muuten kylla superkiva postaus!:) Toivotaan ettei siihen jalkaan nyt mitaan ilmene..

    VastaaPoista
  2. Saako Niinisalosta taas kypäräkamera materiaalia maastosta? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä jos Niksulaan lähetään niin kypäräkameran otan ainakin mukaan! :)

      Poista
  3. Hui kamala! Toivottavasti jää vaan säikähdykseksi.
    Tää oli kiva postaus, kuvia ois saanu olla enemmän :) Tekstiä oli myös aika paljon, mutta jaksoin kuitenkin lukea hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kuvia ei valitettavasti saatu enempää kun Petra oli kameran takana ja koutsasi, joten sai vain lopusta pari kuvaa :/ Toivotaan että selvittiin säikähdyksellä! :)

      Poista
  4. Toivottavasti selvisitte säikähdyksellä! Kivan näköiset nuo teidän raviväistöt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toivon mukaan, huomenna sitten näkee tarkemmin.. Kiitoksia :)

      Poista
  5. Eikö tuo Pyryn liike takaa ole jotenkin "vaillinainen" jo tuossa videolla? Etenkin oik. takanen jää jotenkin jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On oikealta takaa normaalistikin hitaampi, oikeassa olet :) Siis ei vain tällä videolla, vain yleisesti on tiedossa että on oikealta takaa hitaampi kuin muuten.

      Poista
  6. Miten Pyry liikkuu jotenkin noin hassusti? Siis hirmu kiireinen ravissa tai jotenkin "köpö" ja laukassa tosi tahditon eikä laukka pyöri?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyry ei ole mikään kummoinen koulutaituri ja on todella herkkä istunnalle. Eli kun kuski on vähänkin vastaan istunnalla tai jännittää niin on hevonenkin jännittynyt tietenkin. Tuo laukka nyt et ole ikinä ollut kummoista, varsinkin kun taas kuski jännittää jaloilla tai unohtaa pohkeet irti niin on tahditon herkästi. Nyt on taas paljon laukkakin parantunut kuukauden aikana :)

      Ei ole mikään maailman helpoin ratsastettava tapaus....

      Poista
    2. sori, kirjotin äitin tabletilla ja tuli sen tunnuksella, ite kirjotin ylemmän siis ^_^

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov