Siirry pääsisältöön

Suomenratsujen kuninkaalliset 2013

miten sen aloittaisi: Pyry on hieno!

kuvan © Terhi Lehtimäki

Lyhyt yhteenveto viikonlopusta voisi olla: kuski ratsasti todella hyvinen, hevonen oli mieletön ja en olisi voinut haaveilla että meillä meni näin hyvin! Pienestä oli lopputuloksista kiinni pronssimitali, mutta tällä kertaa saatiin tyytyä kokonaistuloksien viidenteen sijaan. Turhia puomia tuli molempina päivinä, mutta positiivisinta oli hevosen asenne radalla ja sen skouppi. Energiaa olisi riittänyt vaikka kuinka monelle kierrokselle vielä! Postauksen kuvista kiitos Terhi Lehtimäki, Pilvi Vähämäki, Eve K. ja Fotomedia / Karri Virta!

Lauantaina aloitettiin meidän urakka jo aamusta. Perjantaina Janni ja Molla olivat jo käyneet hyppäämässä yhden luokan, mutta siellä oli tullut harmittava 4 virhepistettä perusradalla ja ollut muutenkin hieman hakemista nurmella. Lauantaina pääsin itse katsomaan ja pistin ponin ja kuskin taas hommiin ja heti näytti paremmalta! Tekivät hyvän perusradan nollan, mutta harmittavasti toisessa vaiheessa tippui yksi puomi. Hyvän ajan johdosta kuitenkin saivat ensimmäisen aluesijoituksensa, eli 85 cm luokassa sijoittuivat 7. sijalle, hyvä tytöt! Kaikki alla olevat kuvat © Pilvi Vähämäki





Mollan suorituksen jälkeen pakattiin se koppiin ja ajeltiin kotiin. Kotona tamma kylmäkseen + savet ja pikku hiljaa alettiin suunnittelemaan Pyryn kanssa lähtöä. Pyry oli jo kotona hieman sählä, mutta olin kuitenkin ihan luottavaisin mielin lähdössä. Tietenkin jännitti kovasti koska viime valmennukset ovat olleet melko kielto painoitteisia jo alle 110 cm esteillä, mutta yritin tsempata itseäni ja ajatella vain positiivisesti. Pian saatiinkin heppa koppiin ja ei kun menoksi!

Kisapaikalla hokit jalkoihin, heppa kuntoon ja rataa kävelemään. Ensimmäisen osakilpailun rata oli melko simppeli, siinä ei ollut mitään hirveän vaikeita juttuja, muutama sarja ja linja. Ei kuitenkaan mikään mahdoton ja verkkaamaan menin hyvillä fiiliksillä. Jalat olivat hieman vetelät ja huomasin että itseäni jopa jännitti vielä selässä, mutta verkka sujui hyvin ja radallekin lähdin hyvillä mielin. Suunnitelma oli täydellinen: rauhassa tehtävä kerrallaan. Ja niin se menikin! Oli hienoa huomata kun maltoin ratsastaa ja hevonen oli täydellinen pitkästä aikaa. Teimme tasaista nollasuoritusta, kunnes pääsimme viimeiselle esteelle - sarjalle. Ja piiienen hipaisun seurauksena sarjan a-osa tippui! Harmitti todella todella paljon, mutta olin myös samalla todella onnellinen, sillä tuntui että pystyin taas aikoihin ratsastamaan Pyryä radalla ilman pelkoa että se kieltää tai edes harkitsee sitä!

Yllätyshän se oli että meidän tulos ja aika riitti nostamaan meidät viidennelle sijalle ja päästiin pitkästä aikaa kunniakierrokselle! Tosin siellä vasta hevonen sekosi ja suunta oli kaikkea muuta kun hillitysti eteenpäin, hups! 

Kolme ensimmäistä kuvaa kuvannut Pilvi Vähämäki, neljäs kuva Terhi Lehtimäki, palkintojenjako kuvat (vierekkäin) fotomedia / Karri Virta, viimeinen palkintojenjakokuva Pilvi Vähämäki.







Sunnuntaina toinen osakilpailu alkoi vasta 13.30, eli hevonen pääsi aamulla "nauttimaan" ulkoilman sadetihkusta. Hieman ennen kahtatoista menin talliin ja aloin laittamaan Pyryä kuntoon tämän päivän koitosta varten. Koko ajan satoi ja mieli oli hieman maassa ja olin ihan varma että tänään ei ole tuuria ja mokataan tai vastaavaa. Kisapaikalle päästiin hyvissä ajoin ja onnistuttiin pistämään hevonen kuntoon kopissa kun ulkona satoi kokoajan.

Rata oli tällä kertaa todella haastava. Nyt siitä näki että tosiaan oltiin mestaruuskisoissa ja Teppo Hakala oli tosiaan nähnyt vaivaa. Oli vaikeampaa linjaa, kaarevaa, suoraa ja vinoa. Lisäksi oli kolmoissarja! Onneksi ollaan harjoiteltu Pyryn kanssa - jopa kerran - kolmoissarjaa..Verkassa jalat olivat aivan hyytelöä ja tuntui että sydän hakkasi itsensä irti rinnasta. Oltiin 11. lähtijöitä ja rata oli pitkä ja haastava. Tein vain lyhyen verkan ja kaikki hypyt vaikuttivat hyviltä. Radalle lähdettiin taas vain ratsastamaan tehtävä kerrallaan. 

Radalla Pyry vaikutti skarpilta. Ensimmäiselle esteelle tuli hieman matala hyppy ja kaarteessa aavistuksen toinen takajalka lipsahti. Kuitenkin sain sen nopeasti koottua ja rata jatkui mielettömän hyvin aina kutoselle asti! Kutosella tuli hieman tasapainoton hyppy ja vaikka sainkin sen hyvin tasaiseksi ennen seiska okseria, hipaisun johdosta taas etummainen puomi tipahti. En halunnut tämän antaa häiritä vain halusin selvitä maaliin vielä! Ja Pyry tekikin upean kolmoissarjan! Viimeinen okseri aiheutti taas meille toisen puomin, eli ensimmäiseltä kierrokselta saatiin harmittavat 8 vp, puomeista jotka olivat aivan turhia ja ilman mitään suurempaa syytä! Alla olevat kuvat kuvannut Pilvi Vähämäki

pahoittelen videon huonolaatuisuutta, ehkä siitä näkee jotain :)




Ensimmäisen kierroksen jälkeen minua harmitti ja paljon! Ei pitäisi harmittaa, tämä oli vasta kolmas 110 cm rata mitä ikinä hyppäsimme, mutta mukaan ottamamme puomit olivat niiin turhia että oksat pois! Pääsimme kuitenkin jatkamaan toiselle kierrokselle sijalta 7. Tämä oli yksi tavoite minkä olin asettanut ja nyt lähdettiin testaamaan skouppia 120 cm radalle. En verkasta tehnyt pitkää, mutta kun esteet nousi ja meteli katsomossa koveni, Pyry alkoi hermoilemaan ja tyylikkäästi keilattiin kaksi kertaa pysty juuri ennen radalle menoa. Ei muuta kun radalle ja menoksi!
Ja siellä se Pyry loisti! Mielettömän helposti ja hyvin hyppäsi kaikki esteet. Toiselle esteelle - tulppaaniokserille - olisi vaatinut aivan minimaalisen pienen pidätteen ylöspäin, jolloin puomi ei olisi tippunut. Viimeisellä linjalla hevonen hävisi kontrollista, mutta oli kuitenkin kartalla ja hyppäsi viimeisen esteen puhtaasti. Tämän radan 4 vp takia menetettiin sekä luokan 4. sija että kokonaiskilpailun pronssi. Lopulta jäätiin vain pisteen päähän pronssimitalistista! Loppusijoitus oli 5. sekä luokka- että kokonaistuloksissa. Ei huonosti ensimmäisiksi mestaruuskisoiksi ja melko hataralla harjoittelumäärällä? ;)






Loppu yhteenveto HUH! Niin pienestä kiinni pronssimitali, mutta samalla olen niin onnellinen jo tästä tuloksesta. Mieletön hevonen ja olen ylpeä itsestäni kun ratsastin kaksi päivää todella hyvin - itsekästä sanoa, mutta piti paikkaansa. Toinen ja Kolmas 110 cm rata ja ensimmäinen 120 cm rata ja lopputuloksissa 5. sija ja vain pisteen päässä pronssista! Luvassa olisi vielä toinen postaus kuvista, sillä minulla on todella paljon kuvia ja en saanut kaikkea tähän mahtumaan.. Jaksatteko katsoa vielä niitä? Olen niin ylpeä herrasta! Ja minulla on niin parhaat taustajoukut, kuvaajat ja kannustajat! Olette kaikki ihan mahtavia, kiitos!!

Löytyykö lempparikuvaa, mikä?

Kommentit

  1. Tykätään ite ihan sikana siitä viimeisestä kuvasta :) olitte kyll todella huiput (: onnee hyvästä tuloksesta :) -hertta

    VastaaPoista
  2. Wau, upeeta! Onnea !! :)
    parlahastar.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Juujuu lisää kuvia vaan! :) Oltiin sunnuntaina katsomassa ensimmäinen kierros ja pakko sanoa, että Pyry oli HIENO! Pieniä hipaisuja, mutta ne on aina korjattavissa treenillä. Ensivuonna olette jo vahvoilla noissa skapoissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä oon jo tähän tosi tyytyväinen, Pyry ei oo oikein estehevonen vaan enemmänki just kenttäheppa ni oli niin hienoo et pysty hyppään edes näin pienillä tiputuksilla ja nekin vain olisi kaivannut omaa hienosäätöä! On se pyry hieno :3

      Poista
  4. Hei hienosti menitte molempina päivinä! Ootte kehittynee huimasti viime näkemästä. :) Onnea 5. sijasta, aivan mahtavaa!

    VastaaPoista
  5. ai että toi pyry on H I E N O !!! :)

    VastaaPoista
  6. Onnea! ^^ Tuo viimeisin kuva on ehdottomasti upein :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia! Jep, itse tykkään kanssa siitä kovin! :)

      Poista
  7. siis onko tuolla videossa olevalla naisella oikeasti lippis jossa lukee ''pyry waan''? vähän magee :D ja hienosti meette!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, äitillä on meitin tiimilippis :) Toisella puolella lukee Pyry Waan ja toisella Mollamari ;) Kiitoksia!

      Poista
  8. Onnee hyvästä sijoituksesta!! :) Ylitän vihdoin itseni kehumalla kaikkia mestaruuksissa pärjänneitä, en ees tunne katkeruutta et meille kävi miten kävi :D Meillä on niin hienot putet että <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. meillä on kyl ihan parhaat ja kiitos :3 Mä oon katkera sun puolesta mä oisin halunnu et saatte kultamitalin :D

      Poista
  9. Mullakin olis susta ja Pyrtsästä muutama kuva. :) Laitanko säpöllä?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov