Siirry pääsisältöön

huoh ärrinmurrin!

Kotimäen alue-estekilpailuiden helposta vaikeaa, mur!

Pyryn yksi karvainen korva!

Huoh, mitenhän näitäkin kisoja lähtisi purkamaan?! Aamulla heräsin ensimmäisen kerran herätyskelloon kuudelta, mutta torkutin tyytyväisenä sitten puoli seitsemään ja lopulta kipusin ylös kymmentä vaille seitsemän. Kävin nopeasti suihkussa, söin aamiaiseksi hieman jäätelöä (noms) ja sitten lähdin ajamaan Ypäjälle. Porukoilla menin melkein heti talliin ja aloin letittämään Pyryä. Päästiin vielä todella hyvissä ajoin lähtemään ja oltiinkin jo liikkeellä yhdeksän aikaan. Vaikka olin kannettavalla ja kipassa vielä matkallakin, en todellakaan huomannut että kisat olivat siirtyneet tunnilla eteenpäin. Kyllä oli kisapaikalla ihmettelemistä kun luultiin että kisat alkaa kymmeneltä ja ne alkoivatkin vasta 11.. Kerrankin kun on ajoissa liikenteessä onkin jo liian aijoissa, hups!

Koska aikaa oli reilusti, kuvailtiin sitten siinä seuraluokkaa ja sen jälkeen mentiin laittamaan sitten Pyryä kuntoon. Ja tuli siinä kuvailtua minun hienot uudet kynnetkin, oikein suomikynnet! Ja kyllä oli PP ja Mollakin kynsissä edustettuna, hih!

Pyry & Molla edustus!

Kun seuraluokka loppui niin ei kun heppa valmiiksi, rataa kävelemään ja selkään. Rata oli melko yksinkertainen, ei mitään hankala ja aika sujuva. Täältä kisoista en ottanut mitään tavoitetta, halusin vain että menisi paremmin kuin Salossa. Verkassa tein laukka-käynti siirtymisiä ja yritin keskittyä siihen että Pyry sai laukata kunnolla enkä jäänyt liikaa ratsastamaan taakse. Verkka meni ihan ookoo, ei mitenkään järin hyvin, mutta ihan kohtalaisesti, muutama huono hyppy ja muutama tosi hyvä hyppy.

Radalle päästyämme tavoite oli vain puhtaasti. Pyry oli tosi tarkka, hyppäsi hyvin irti puomeista ja ei kolisutellut yhtään. Kaksi huonoa lähestymistä tuli: esteelle numero 2 kun tein turhan puolipidätteen ja esteelle numero 9 kun ei mutkassa heppa tullut niin hyvin takaisin mitä olin laskenut. Uusinnassa uskalsin antaa hepankin edetä ja ottaa riskejä kuten vinoon hyppyä, koska esteet olivat sen verran pieniä ja hevonen oli tarkka jaloistaan. Ja niinhän sieltä sitten sininen rusetti napsahti 0-0 tuloksella. Hyvä PP :) Postauksen kuvat kuvannut pääasiassa Pilvi Vähämäki, mutta myös muutama Roosa Raunion kuvaama, kiitoksia!








Tavoite oli ratsastaa siististi ja puhtaasti ja mielestäni onnistuin. Ratsastin luokassa hyvin ja pyrin olemaan mahdollisimman rauhallinen mikä oli mielestäni toimiva keino. Samalla tekniikalla seuraavaan luokkaan! Verkassa olin vain muutaman hypyn, kerran hyvä pysty ja kaksi kertaa okseri, joista ensimmäinen oli kunnin kamikaze, mutta sen jälkeen toinen hyppy oli uskomattoman hieno! Ei varmaan aikoihin ole ollut niin varovainen ja tarkka ja pyöreä hyppy kun sillä okserilla. Hyvillä mielin radalle ja ei kun puhdasta hakemaan!

Ja jos jonkun mielestä puhdas suoritus on 23 virhepistettä niin voihan kehveli. Ensimmäiselle esteelle se kumauti oikein kunnolla puomia, joka kuitenkin pysyi kannattimillaan. Pieni pelästyminen hyppäsi kurkkuun, mutta kakkoselle Pyry teki taas skarpaten hienon terävän hypyn. Siinä vaiheessa huokaisin helpotuksesta - nyt se hevonen tajusi homman ja alkoi nostelemaan jalkojaan! Mutta ei. Kulman jälkeen okseri, mille tuli ihan ihmeellinen löysä hyppy minkä se otti etujaloillaan alas. Siitä sitten turhaan kimpaannuin, ratsastin liian lujaa seuraavalle ja jalat ei vain hevosella ehtinyt nousemaan. Sitten itsellä taas kärähti joku propu ja en osannut enää ratsastaa. Ratsastin taakse, etin ravin kautta uuden laukan ja sitten homma olikin jo ihan pipari.. Viitoselle tultiin ihan juureen ja hypättiin pelkästään ylös. Kuutoselle hevonen lähti kun tykin suusta, lähelle ja puomi mukaan. Seiskalle yritti samaa ja minä vaan kiljuin selässä eieitä. Lopulta sitten onneksi päätti ettei hyppää kun tuli täysillä ihan juureen ja minä kiljuin selässä. Käänsin heti sen pois, kävelin pois päin, taputin uusi rauhallinen laukka ja lähestyminen. Taas tultiin juureen, mutta kuitenkin hyppäsi paremmin sarjan. Eli kolme puomia, kielto ja 7 sekunttia yliaikaa, hyvä senni!


Syitä virhepisteisiin löytyy satulan päältä. Vaikka tultiin lähelle, Pyry hyppäsi yllättävän hyvin ne esteet, mutta heti kun sen pääsi tulemaan kovaa ja pitkänä, tuli puomit suuhun. Miten voi olla niin vaikeaa kuskin tajuta miten ratsastaa, koska se on oikeasti näin helppoa: Laukka eteenpäin, mutta kuitenkin tuntuma suusta ja terävänä (siis se laukka) ja mielummin sama tahti läpi radan. Esteille lähelle mielummin kuin kauas ja jos ja kun hevonen on terävä, ei puomit tule mukaan. Niin ja älä jää roikkumaan vasempaan ohjaan koska sekin aiheuttaa puomien tippumista.

Kerrankin kun hevonen olisi oikeasti ollut hyvä, oma pää hajosi jo ensimmäisestä puomista. Nyt jälkeen päin ärsyttää niin paljon, että ensi radalla jätän raipan ja kannukset pois ja ratsastan sen ilman niitä puhtaasti läpi molempien kisaratojen. Ärrinmurrin! Ja ensi kerralla minua ei kiinnosta vaikka tippuisi joka ikinen puomi, en hermostu mistään, olen rauhallinen viilipytty ja ratsastan paremmin kun ikinä. MURRR!

Seuraavat kisat onkin ensi viikonloppuna Salossa. Siellä mennään metri ja kymppi. Kyllä, en viitsi hypätä ysikymppiä, koska se on niin rutiinia ja kymppikin menee aina metriä paremmin. En tiedä mikä tuossa metrissä just nyt on kun juuri se tökkii aina, kaikki sen alta ja yltä menee miten päin vain, mutta metri on se mikä pilaa kaiken. Ensi kisoissa en hermostu ja minua ei mikään lannista. Me haetaan sieltä vain lisää varmuuutta kun tuntuu että olen sitä johonkin sairasloman aikana kadottanut. Pyff!

Huomenna hepat joutuu klipperin eteen, saattaapi nähdä millaista jälkeä tällä kertaa tulee, joten huomiseen! :)

Kommentit

  1. onnea sijotuksesta ysikympissä, ensi kerralla sitten metri paremmin ja kymppi superisti, eikö vaan? ;) hih kuulostaa vähä tyhmältä mutta mä ootan innolla klippauspostausta, sulla on aina niin hauskat klippaukset! :D kai tälläkin kertaa on tulossa jotkut kuviot lautasille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ens kerralla just niin ku sanoit! :3

      Heh, toivottavasti saadaan tällä kertaa kuviot onnistuun, ideat on jo valmiina!!

      Poista
  2. Voisitko vastata edellisen postauksen kysymyksiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vastasin jo, en vain ehtinyt ennen tätä postausta vastaamaan niihin :)

      Poista
  3. Mulla ollut aika samanlaiset fiilikset treeneissä tällä viikolla! Heppa tuntuu oikein tosi hyvältä, mutta kun kuski ei vaan ratsasta niin menee koko homma ihan läskiksi... Äh, ihan masentaa..

    Mutta kivasti meni tuo eka luokka ja onnea sijoituksesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :)

      Joo en tajuu mikä siinä on kun ei vaan ite osaa vaikka hevonen menis kun pyytäis. Tosi masentavaa :o

      Poista
  4. Tosi kiva ja ROHKEA ratsastus 90cm radalla. Hieno uusinta, voittoratsukko on kyllä saanut olla tosi ripeä ratkaisuissaan. Tsemppiä ensi kisoihin, ja täällä kanssa odotellaan klippaustuloksia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hih, kiitoksia :D Pikkuponi pääsi edelle, semmoinen on pikkaisen ketterämpi kuin meidän pieni maantiekiitäjä-Pyry ^_^

      Tänään tulossa klippaus postaus, nyt on hepat jo kaljuja!

      Poista
  5. Välillä tarvitaan niitä ihan kamalasti menneitä kertoja ja raivokohtauksia että päästäis eteenpäin. Itse ainakin tsemppaan ja ratsastan paljon paremmin sen jälkeen kun olen ssuuttunut itselleni :DD
    Eikä haluun nähdä jo sun klippaukset! Itekkin olisin halunnut jotain kivaa omalle ponille muttakun viime vuonna ei oikein onnistunut niin ei sitten tänävuonna laitettu mitään :D
    http://edistysaskeleita.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. meilläkään ei viime vuonna oikein onnistunu, mut sain nyt trimmerin käyttöön klipperin lisäks ni saatiin vähän tarkemmin tehtyä 8) Todellakin, pikku hiljaa kun suutun ittelleni niin ehkä opin taas ratsastaan :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov