Siirry pääsisältöön

Yksi lusikka monessa sopassa vai monta lusikkaa yhdessä sopassa?

kun on monessa sopassa minun pienen pieni lusikka!


HUOM! lue tämä ennen kuin luet postauksen! (lisätty 16. Lokakuuta klo 4.40)
Minulla kun oli teille monta ihanaa positiivistä iloista asiaa ja huomautus siitä että nyt näkyy valoa tunnelin päässä, te olette kun mitäkin tuomareita. Janni ei tule kilpailemaan Pyryllä vakituisesti. On hieno taito olla tekemättä mitään selässä ja voin siksi antaa Jannin huoletta mennä Pyryllä metriin asti: älä tee mitään on ainoa neuvo. Ratsastuksessa minulla ainakin pätee sanonta "tieto lisää tuskaa" eli kun tiedän mitä pitäisi tehdä, tekeminen ilman syytä lisääntyy. Huomatkaa hyvät ihmiset että tämä vaihe lähti pois kun pääsimme käymään valmennuksissa kerran viikkoon ja koska se on hyväksi todettu, se myös tästä lähin pyritään niin tekemään.

Minä kun hihkuin teille että olen saanut valmennusasioita kuntoon, päässyt taas pitkästä aikaa Mikon valmennukseen, saanut jopa kouluvalmennukseen paikan, Artsi auttaa jnejne. Anteeksi että minäkin olen vain ihminen! Tälläinen negatiivisuus blogin yllä saa aina miettimään miksi tätä kirjoitan ja viitsinkö jakaa kanssanne edes niitä tosi kivoja juttuja mitä olin julkaisemassa. Minäkin harjoittelen ja yritän paremmaksi, vaikka olenkin miltein täydellinen.

ANGST!
♥lla Senni


Minulla on tällä hetkellä niiin monessa pienessä (ja isommassa) hyvässä sopassa lusikka, että sen voimalla jaksan tehdä pitkät työpäivät. Eilen yövuorossa meni taas tuhottoman pitkään ja olin kotona vasta 7 aikaan, mikä on jo todella myöhään. Olin sitten aivan järjettömän väsynyt ja en uhoamisestani huolimatta saanut aikaiseksi lähteä tallille. Nyt harmittaa ja ärsyttää oma saamattomuuteni, mutta yöllä voi olla että kiitän itseäni kun silmät pysyvät auki ilman poskille läpsimistä. Mutta oi kuinka innoissani odotan jo marraskuuta ja joulukuuta ja tulevia viikkoja, aivan mahtavaa! (pidän teitä jännityksessä, koska tämän voi julkaista vasta kun on se the materiaali käsillä!)

En jaksa lähteä hirveästi analysoimaan viime viikonlopun kisoja. Itkin niistä jo krokotiilin kyyneleitä ja nyt voin todeta että meni miten meni. Metrissä ratsastin hurjasti taakse minkä takia rata oli hirveän töksähtelevä. Otin aina ratkaisuksi ottaa sellaisen pienen töpö askeleen ja siksi rata ei ollut aivan jouheva. Mutta kun mietitään loppupeleissä viimeisiä 3 kisoja, ja niissä mennyttä metriä, oli tämä todella kiva rata jo. Minulla ei tällä kertaa ollut kannuksia ja huusin kokoajan päässäni kun puomi tippui että ei haittaa, ei haittaa. Ja hyvin meni loppu radan! Se saisi olla hieman terävempi radalla, mutta olen tähänkin jo ihan tyytyväinen ja pääasia oli koko radalla se että hevonen oli alusta loppuun ratsastettavissa hyvin. Yksi puomi tuli alas, koska en saanut ihan niin hyvin suoristettua kun olisin halunnut tai siis olin liian hidas. Mutta hyvä heppa se oli!


Eli tavoite että hevonen on rauhallinen alusta loppuun saavutettiin. Lähdin kympin luokkaan hyvillä mielin, siltä radalta tavoitteena myös että hevonen pysyy yhtä rauhallisena, mutta terävämpänä. Lisäksi halusin hieman sujuvampaa, eli yritin välttää noita ylimääräisiä töpöaskeleita. Verkassa kaikki puomit kävivät kintuille, paitsi viimeinen okseri minkä se hyppäsi todella hyvin. Radalle siis hyvillä mielin. Pyry ei onneksi ollut niinkään väsynyt, vaikka luokkien välissä oli joku reilu kolme tuntia välissä, vaan vaikutti ihan hyvältä ja herkältä. Rata lähti ihan hyvin käyntiin, ykköselle hieman tuollainen roikkuhyppy ja kakkosella taas jäi jalat alas. Kolmoselle korjasi hyvin, neloselle hieman roikkuen. Linjan viimeisen askeleeseen ratsastin liikaa painetta jonka takia tuli puomi, mutta en välittänyt siitä yhtään. Kutonen kiivettiin, mutta sarja aivan mielettömän hienosti. Siinä vaiheessa tarkkasilmäisimmät saattavatkin nähdä kun taputan Pyryä, se hyppäsi niin hyvin ja fiilis alkoi olemaan hyvä. 

Sitten viimeiselle okserille. Lähestyessä yhtäkkiä minulle iski paniikki: En näe paikkaa! Yritin sitten sillä millä ei varmasti hevonenkaan tiedä miten mennä, mennäkkö etteen vai taakse. Hulluna painetta eteen mutta samalla ajatus täysin taakse. En ollut yhtään itse menossa yli vaan tyyliin silmät kiinni kohti estettä. Pyry stoppasi ihan hämmentyneenä esteen eteen ja hitsi se oli suloinen kun nenällään osui puomiin ja se tippui. Se näytti niiiin hämmentyneeltä ja kummastuneelta ja se ei ollut yhtään varma mitä juuri tapahtui. Se ei siis missään nimessä ollut Pyryn vika, en vain yhtään ollut menossa estettä ja Pyry teki ihan oikein kun ei hypännyt. Seuraavalla lähestymisellä tuijotin vain etummaista yläpuomia yrittämättä ollenkaan edes hypätä koko estettä vaan pysäytin sen tökerösti sen eteen. Pyry oli ihan kummissaan eikä tajunnut yhtään miksei hypätty sitä, vaan roikuin ja pysäytin sen. Olin jo luovuttanut, vaikka oikeasti rata oli mennyt tosi hyvin viime aikaisiin nähden..

Verkassa otin heti isomman okserin, ilman mitään ongelmia.


Kotona sitten aloin vuodattamaan krokotiilin kyyneleitä siitä miten surkea olin kun noin luovutin. Ihan typerä ihminen, miksi edes noin tein. Vertaan kaikkea SRK ratoihin ja koen olevani niin pohjalla. Vaikka tuokin kymppi meni viimeiselle asti tosi hyvin viime aikaisiksi radoiksi, lopetin sen yrittämisen viimeiselle esteelle. Harmitti kun en ollut huomannut että Mikolla oli MT-Teamillä valmennusviikonloppu, olisin kernaasti mennyt sinne mielummin kuin kisoihin. 

Tästä surkeasta luovuttamisesta tuohtuneena heti maanantai aamusta pistin Artsille viestin ja sovittiin että ehkä huomenna - eli keskiviikkona - olisi estevalmennus. Lisäksi varasin samantien oikein tehoviikonlopun, sillä ollaan sitten 25-27.10. Merjan tallilla koko viikonloppu molempien hevosten kanssa! 25-26. päivä menen Pyryllä Mikon valmennuksessa ja 27. päivä on seurakoulukilpailut. Janni menee siellä Pyryllä ja Mollalla Helppo C:1 ja itse menen Pyryn kanssa KN Specialin. Hieman kutkutti lähteä Mollan kanssa myös KN, mutta siitä lisää seuraavassa kappaleessa. Tulossa siis oikein teho viikonloppu (ja helkkarin hintava, mutta varmasti sen arvoinen)! Ja minusta on niin hienoa kun hevoset saavat olla siellä perjantaista sunnuntaihin ja pääsevät pihalle ja muuta! Helpottaa kun ei tarvitse kuskata kokoajan edes takaisin ja ei tarvitse miettiä miten Molla pärjää. Nyt vain toivon että pääsen ens perjantaina hyvässä ajoin töistä että ehdin vielä valmennukseen illalla!


Sitten haluan vielä muutaman kappaleen verran käydä eilisessä! Lupasin pitkästä aikaa ratsastaa Mollan ja niinpä suuntasin ennen kahtatoista Ypäjälle. Siellä Molla sisälle ja kuntoon. Kun olin juuri lähdössä Ponin kanssa, Pyry päätti ettei hän halua missään nimessä jäädä yksin. Hetki leikittiin Pyryn kanssa "Sinä ei jumalauta tule langoista läpi" (meillä tällä hetkellä väliaika tarha tallin takana kun oikeassa tarhassa remppa menossa!) -leikkiä ja sen jälkeen luovutin, poni takaisin sisälle, Pyrylle suitset päähän ja suojat jalkaan. Riimunaru käteen, ponin selkään ja Pyry käsihevosena! Ollaan todella usein tehty kevyempiä maastolenkkejä niin että Molla on käsihevosena, mutta oli niiin suloista kun Pyry oli innoissaan kun pääsi lähtemään mukaan!

Kentällä tukin kaikki karkaamisaukot, päästin Pyryn irti ja ratsastin Ponin. Ponski oli aivan järjetön! Siis välillä tuli niin hyvää pätkää ja teki mieli niiiin osallistui johonkin koulukisoihin sen kanssa. Menin sillä estesatulalla ja minulla oli Pyryn estejalustimet, hitsi kun se olisi isompi! Miksei se voinut kasvaa 15 senttiä korkeemmaksi :( Tosin sit se ois tommonen superponi! Pyry lähinnä lönkötteli pitkin kenttää ja söi puita kentän vierestä. Kotiin päin taas ravattiin vähän ja Pyry jäi tarhaan laukkailemaan sillä välin kun hoisin ponin.

Jannin ja Pyryn ensimmäiset estetreenit 26. syyskuuta

Lupasin silloin aikaisemmin että jos Janni tekee jotain koostetta niin saatte sitten nähdä ja kun Janni vihdoin palautui jostain etelänlämmöstä ja sopeutui taas tänne suomen syksyyn ja ehti tekemään koosteen tässä se nyt on. Pyryllä oli ollut parin viikon hyppytauko ja oli tosiaan Jannin eka hyppykerta Pyryn kanssa. Ja kerrataan vielä että treenaa siis nyt Pyryllä koska menee sillä tasomestaruuksiin joulukuussa, Helppo C ja 90 cm. Hienosti Janni tosiaan pärjäsi vaikka olikin tosi paljon isompi hevonen mihin on aikaisemmin tottunut ;) Klikkaa itsesi Jannin blogiin tästä!


Ensi kerralla jatketaan treenissä laukan terävyyden ja suoruuden kanssa. Torstaina Janni tuleekin ratsastaan sekä Pyryllä että Mollalla koulua ja lupasin hieman katsella perään. Kun tosiaan menee tuolloin 27. päivä sinne koulukisoihin niin käydään vähän radassa olevia perusjuttuja läpi! Mutta nyt, näihin kuviin ja tunnelmiin taas hetkeksi! Innoissa odotan mistä saan seuraavaksi postata, onko se jo joku yllätyspostaus vai pitääkö vielä odottaa pitkään?

Kommentit

  1. Mun mielestä metri näytti kyllä ihan perushyvälle videolla! :)
    Janni menee tosi hyvin ja kehittynyt tosi paljon!!!! Huh :)

    VastaaPoista
  2. Janni menee tosi hienosti pyryn kanssa, tasaisemmin kuin sinä itse. Miksi pidät sitä aina kontrollissa ennen estettä ja heti kun este on näkyvissä lähetät sen kun tykin suusta? Vain kysymys, en tunne hevosta joten voi olla mahdollista että se on sen oma juttu. Pyry tekee ilmaavat laukanvaihdot, onko aina osannut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä oletko lukenut blogia ollenkaan? Jos olet, huomaat varmaan jo tekstissä että tällä hetkellä oma itsevarmuus esteillä on ihan olematon, jonka takia olen helposti levoton. Tätä on vaikea selittää, mutta mitä tutummaksi pyry tulee sen enemmän sitä yrittää ratsastaa. Sanoin että janni ratsasti sillä tosi hyvin. Mutta kyllä minäkin sillä vielä esimerkiksi srk ratsastin rauhassa odottaen, samoin valmennuksissa. Joskus vain pitää olla kausia kun en osaa ratsastaa.

      Poista
  3. Nyt täytyy kyllä olla samaa mieltä kuin ylempi anonyymi. Kannattaisiko antaa Jannin kisata nyt Pyryllä ja jäädä itse ainakin tauolle? Jannin meno on huomattavasti eleettömämpää ja hevosystävällisempää katsella kuin sinun. Lisäksi olet itse aika isokokoisen näköinen Pyrylle joten sekin varmaan vaikuttaa puomien mukaantuloon?

    VastaaPoista
  4. Hei Senni! Noiden ylemmät kommentit luettuani aloin miettimään vähän samaa ratkaisua. Olisiko teidän aika pitää pienenpieni kisatauko? En sano tätä pahalla ja haluankin perustella sanomani.

    En puutu siihen kumpi teistä ratsastaa Pyryllä paremmin tms. Ratsastatte kumpikin omalla tyylillänne, ja se näkyy sopivan Pyrylle välillä hyvin, välillä huonommin. Mutta oman kokemuksen perusteella suosittelisin ehkä pientä kisataukoa (toki se tulee, kun talvi alkaa, mutta ehkä jo ennen sitä?). Itselleni nimittäin kävi yhdessä vaiheessa niin, että kun esteet nousivat aloin itse tekemään aivan liikaa radalla tai toisin päin, jätin hommat tekemättä. Ja oma itsevarmuus oli kyllä silloinkin suurin syy omiin tohelointeihin. Silloin pidettiin suosiolla kisataukoa, sillä tuntui siltä, että kisaaminen ei tuntunut enää samalta, se ei ollut ehkä niin kivaa, juurikin sen takia, ettei homma toiminut. Treenattiinkin sitten paljon sileää ja esteillä mentiin pääasiassa jumppaa, ja kappas tauon jälkeen homma sujui paremmin :) En siis tarkoita pahalla ehdotusta kisatauosta, kuten ehkä tuo edelliset ovat sen negatiivisesti ilmaisseet, tuli vain mieleen oman kokemuksen pohjalta miten hyvää se teki. Toivottavasti et ottanut tätä kommenttia pahasti :)

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Luin kyllä, ja juurikin sen sinun itsevarmuutesi puutteen takia kirjoitin ylemmän kommenttini. Itsellä oli aikoinaan sama tilanne itsevarmuuden kanssa, kuten tuohonkin kirjoitin. Mutta tottakai teet niinkuin parhaimmaksi näet, tälläinen ehdotus tuli vain itselleni mieleen.

      Poista
    2. Jos luit, huomasit varmaan kohdat: "minua harmitti kun en huomannut että mikolla oli ollut vkl valmennusviikoloppu, olisin mennyt sinne paljon mielummin kuin kisoihin" ja ".. Lähetin artsille viestin ja sovin valmennuksen.." ja "..ilmoittauduin oikein tehoviikonlopulle". Sitä en tiedä missä lukisi että olisin menossa kisoihin (muuta kuin seuraKOULUkisoihin). Kyllä, minua harmittaa ku kaikki näkee asiat niin mustavalkoisena, kaikki ei ole videolla ja minäkin yritän harjoitella ja ei tuo ei ole "tyylini", se on kadonnut srk jälkeen. Ja laihduttaa yritän kokoajan, aikaisempaan anoon viitaten..

      Poista
  6. Tosi harmillisia noi kämmit, meidänkään hyppelöt ei oo oikein ottanut sujuakseen viime kertoina. Aika törkeää kommentoida toisen koosta tms, mun mielestä ootte pyryn kanssa sopusuhtainen ratsukko eikä se näytä yhtään kärsivän kun jo muutaman vuotta olette taivaltaneet :) Noita kausia on ihan oikeastikkin, ettei vaan homma skulaa..totesin juuri saman valmennuksessa..kohti uusia haasteita vaan ja tsemppiä teille! Janni ja Pyrykin ovat hieno kaksikko :)

    VastaaPoista
  7. Ja en siis mitään pahaa tarkoittanut, kunhan kysyin :)

    VastaaPoista
  8. Tuota kommettia en kyllä oikein ymmärrä, että olisit iso Pyrylle... Et ainakaan minun silmääni.
    Ja itsevarmuuden uskon nousevan valmentautuessa ja pikku hiljaa meno toimii taas hyvällä mallilla.

    VastaaPoista
  9. Miksi sennin pitäisi "omaa" hevostaan antaa kellekään? Ei tarvitse. Ja sillä ei ole mitään väliä ratsastaako hän pyryä hyvin (kuten tekee) vai ei.

    Kaikki ostakoon oman kopukan jos haluavat kilpailla, ei ole kenenkään muun asia antaa omalla hevosellaan mennä.

    VastaaPoista
  10. Mä en nyt ihan tajua, tää oli ihan perus postaus, jossa senni kertoi mikä meni vikaan ja miksi ja miten parantaa virheet, ja vielä aika positiivisesti kerrottu (hyvä!) niin mistä ihmeestä nyt tälläinen haloo nousi? :0 senni ratsastaa pyryllä tosi hyvin, ja jokainen tekee virheitä! Ja senni et ole todellakaan liian iso pyrylle! Miten normaalin kokoinen ihminen voi olla liian iso suokille? Ei voi! Suokit on vankkarakenteisia ja jaksaa kantaa isoja miehiäkin, miksi pyry ei jaksisi kantaa sitten senniä? Ja pyryhän on vielä hyvässä kunnossa ja näyttää tyytyväiseltä! :) koita jaksaa senni, nyt kunnon treenit päälle! :) pakko vielä sanoa, että toi on niiin ihailtavaa, että annat jannin käyttää molempia hevosiasi! Harva antaisi hyvää hevostaan lainaksi toiselle, arvostan ja hatun nosto! Janni menee tosi hyvin pyryllä ja mollalla, onnea heille kisoihin! :)

    VastaaPoista
  11. Miten niin hirvee haloo? Senni otti itse herne nenään, anonyymit vain kysyi MIKSI näin tekee ei muuta. En itsekkään väitä että senni ratsastaa huonosti millään tavalla, tuloksethän puhuvat sen puolesta jo että ihan hyvin sujuu.. ( ainakin SRK mestaruuksissa). Ja ei, senni ei ole liian iso pyrylle. Sopusuhtainen nainen. ( pitkä ja laiha) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mun blogissa mulla on oikeus vedellä herneitä nenukkaan ;)

      Mut kiitos kivasta kommentista!

      Poista
  12. Kiva blogi ja kaiken kaikkiaan teillähän on mennyt tosi hyvin! :)
    Pakko viilata pilkkua, mutta siis krokotiilin kyynelien itkeminen tarkoittaa tekoitkemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vähän sellasta se itku olikin, väkisin väännettyä "yhyy oon paska" itkua :D

      Poista
  13. Mäkin tuun vielä anojen sekaan anona.
    Mutta siis eikös tää laji oo just sitä, että treenataan ja treenataan? Välillä mennään eteenpäin ja taas tulee kausi jolloin mikään ei suju. Ja kuten Senni, alue/kansallisentason ratsastaja, joka _TREENAA_ monipuolisesti ja valvovan silmän alla suht usein. Miksei saisi kilpailla? Ai koska ei saa kerätä kokemusta kilpailusta? Että heti pitäisi olla hyvä, niinkö?
    Kukaan ei ole koskaan valmis tässä lajissa, joten miten ihmeessä se teitä häiritsee, jos yksi suomenhevosratsukko treenaa ja kilpailee, välillä ja paremmin ja välillä vähän huonommin? Sellasta tää nyt vaan on. Paremmalta toi Sennin meno näyttää moniin, moniin muihin verrattuna!

    En tiiä miksi avauduin, mutta mun mielestä tuolla oli jokseenkin inhottavia kommentteja. Tai sellaisia, joista itselleni tulisi ainakin paha mieli. Mä ainakin toivon teille Senni kaikkea hyvää jatkoonkin. On ihanaa, että kerrot täällä blogissas asioista juuri niin kuin ne on. :)

    VastaaPoista
  14. Mä niin tiedän ton tunteen, kun itseluottamus on täysin kateissa! Itse pelkäsin kuollakseni hyppäämistä omalla pienellä ja huonolaukkaisella suokillani koko viime kevään, kunnes kesäkuussa mentiin Saloon seurakisoihin. Siellä sain monta kannustavaa sanaa ja yhden ratkaisevan kommentin juuri Senniltä, sen jälkeen uskalsin taas hypätä mitä vaan! Välillä se on pienestä kiinni sujuuko hyvin vai meneekö ihan päin peetä :)

    Kiitos Senni vielä neuvosta silloin Salossa! Ja tsemppiä jatkoon, kyllä te sieltä takasin tuutte, vielä kovempina kuin aikaisemmin! Ja tällä nuorella (?) tytöllä on kyllä ihailtavan eleetön istunta, mäki haluun sellasen :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov