Siirry pääsisältöön

Lehmäilyä olantakaa!

Lehmäheppa joutui nyt hieman tehokkaammalle kuurille..

Miksi niin tuskainen ilme?

Bloggeri teki jotain täystuhoa näille muutenkin huonolaatuisille kuville, joten annetaa armoa! Miksi noin tuskainen ilme? Koska vaivun ihan vain epätoivoon kun en osaa pientä lehmääni ratsastaa! Olen itselleni melko armoton, heti pitäisi mennä piffi ja paffi vaikka olen nyt kaksi kertaa vasta kunnolla päässyt ratsastamaan. Joka kerralla opin uutta ja pystyn testailemaan rajoja kun myös vaatimaan enemmän. Mutta kun en osaa! Pitäisi - mukamas - heti osata ja saada se kulkemaan vähintään vaikein Helppo A-ohjelma 65% arvoisesti. No ei mitään, siihen on matkaa ja paljon.

Eilen käytiin koko kolmen koplan kanssa maneesilla ja ratsastin aivan ihanan Pyryn ja humputtelin perusteellisemmin Allin kanssa. Hakemista se on edelleen ja tulee olemaan varmaan muutaman viikon jos ei kuukauden. Ravissa tamma liikkuu kyllä kivasti ja laukkaa pystyy säätelemään, mutta vaatia en oikein mitään uskalla.

Tänään haettiin Allille sitten satula ja menin sen jälkeen ratsastamaan vielä maneesiin. Pilvi kuvasi, mutta kuvat oli pimeitä ja kun muokkailin laatu kärsi ( ja bloggeri tappoi loput ), mutta muutama hassu kuva saatiin. Alussa tamma oli tosi jännittynyt ja samalla jännitin itse kun maneesissa oli toisella puolella näytöt menossa ja meidän pikku päässä oli tunti. Yritettiin sitten tämän pienokaisen kanssa mahtua sinne jotenkin, mutta kyllä hieman oli hatussa pitelemistä kun meno paikoitellen näytti tältä:

"Mun ei oo pakko jos en haluu"

Tänään meinaan testattiin rajoja. Mihin asti saa lyhentää, mihin asti käyttää jalkaa ennen kuin herne menee nenään. Paljoa ei siihen vaadittu ja kyllähän sieltä meinasin kerran hiekkaa maistella kun tamma päätti yllättäen pukittaa. Kuitenkin kun tehtiin sävelet selväksi, eli tämä peli ei käynyt, tamma liikkui lopussa ihan kivasti.

Tätä se meidän laukkaaminen oli; jalka irti, ohjat pois, könöttäen. Ei hyvää päivää Senni!

Loppuraveissa jo tamman kaulakin alkoi rentoutumaan, vaikka melko jäykkää se meidän meno edelleen on. Vaatii itseltä nyt vaan kiukun nielemistä ja aikaa tottua, kyllä mä aijon vielä jossain vaiheessa näyttää että me kehitytään. Pakko kehua kyllä muuten miten mallikkaasti tamma käyttäytyy, lastaaminen on tosi helppoa, kulkee kopissa nätisti ja ei turhia uudessakaan paikassa ota pulttia. 



Viikonloppu tuleekin olemaan erittäin tehokas, koska ilmoittauduin Mikon valmennukseen molempien heppojen kanssa! Aivan mieletöntä ajatella että uskallan tuon ison mammutin kanssa yrittää pomppimaan jotain.. Tai siis on niin erilaisia nämä kaksi, Pyry on kompakti pieni paketti joka tarvitsee tukea ja sen kanssa joutuu hommiin ihan eritavalla kun tämän norsukokoisen lehmän kanssa. Molemmat aivan järkyttävän ihania ja molemmissa on puolensa kuin myös haittansa.

Nyt kaksi lyhyttä pätkää tältä päivältä niin näette miten epätasaista meidän meno vielä on. Onneksi nyt on luvassa valmennuksia niin saan paljon apua tuon isomman (ja pienemmän!) kanssa niin päästään taas hyvällä mielellä jatkamaan! Eikä tarvitse edes mainita mistään ratsastuksellisesta epäkohdasta, tiedän ne kaikki ja sen takia sinne valmennukseen menenkin ;)



Nyt ei taida auttaa kaikki-heti-nyt-asenne. Siispä lisää treeniä!


Kommentit

  1. Jännä pörinäkone <3 :D "Pör, pör pör" :D

    VastaaPoista
  2. Bloggerin kuvien laadun muutos johtuu picasan uudistuksesta. Jos menet picasaan missä on ainakin blogin kuvien kansio, sieltä saa alasvetovalikon ja asetukset, siellä on sellainen kohta, missä voi estää tai antaa Picasalle luvan automaattisesti parantaa kuvia. Tai no siis, yleensä "parantaa". Sen voi siis ottaa pois. Jos haluaa vanhoja kuvia muokata, sen saa pois jo muokatuistakin kuvista, mutta nopeasti saa vähintään tulevaisuuden kuvista pois pilaamasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyl mää siitä joskus luinki jossain muussa blogissa mut jotenkin jäänyt reagoimatta, kiitti vinkistä ;)

      Poista
  3. Minulla kesti pelkästään tottua puokin liikkeisiin kohtuu vaatimattomien suomenhevosliikkeiden jälkeen... "Oma" eli ylläpitohevonen on vieläpä pieni ja siro puoliveriseksikin, näin suokkiputteen tottuneena on vähän sitä totuttelua ollut. Kyllä se siitä, jos meilläkin on alkanut yhteistyö pelata valmennuksien myötä ja minulla on sentään paljon vähemmän oikeasta ratsastuksesta kokemusta, kuin sinulla!

    Kivan näköinen hevonen ja todella hyvän kokoinen allesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Ei meillä mikään kiirus oo myöskään, oishan se vaan hienoo kun heti kaikki olis superia ;) Ja kyllä määkin huomaan että liikkeisiin tottuminen vie aikaa, vaikkei Pyrylläkään mitkään vaatimattomimmat liikkeet oo!

      Poista
  4. Mutta heei, jos aluks sujuis täydellisesti eihän ne onnistumiset sitten tuntuis miltään! Sitä paitsi kun videota kattoo niin hyvinhän se meni :) muutenki varmaan vähän eroa ratsastettavuudeltaan Pyryn kanssa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyähän se näin on :) Ja joo, eroo aika paljonkin Pyrystä, molemmilla on vähän omat juttunsa :D

      Poista
  5. Mä juuri luin yhdestä blogista samasta ilmiöstä, siis kuvien käsittelystä. Jos laitat ne suoraan picasasta blogiin, se automaattisesti korjaa (=pilaa) kuvat. Tässä tietoa http://passionfornails.blogspot.fi/2013/10/picasa-automaattinen-kuvankorjaus.html?m=1


    Emma tästä nähtävästi jo aiemmassa kommentissa sanoikin, mutta tuolla blogissa on hyvät ohjeet miten saa pois :)

    VastaaPoista
  6. Näytät jotenkin tosi pieneltä tuolla kyydissä Pyryn jälkeen :D Hienon näköinen heppa tuo Alli :)

    VastaaPoista
  7. Mulla autto kuvien laatuun kun latasin ne png muodossa, mutta pitääpä tsekata nuo ylemmät neuvot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. määki kyl huomasin et png muodossa on aina hyvälaatusena, ei vaan viittis laittaa niin ku lataa nii paljo kauemmi! :D

      Poista
  8. Onpas nätti tammuska! Kuinka se pörisee jatkuvasti liikkeessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. itse asiassa en itse kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Sen huomasin että tuo turparemmi (englantilainen) saa sen nenän kutisemaan, liekö sitten siitä johtuvaa :)

      Poista
  9. Oot ihanan motivoitunut! Voi kun minäkin olisin :)

    VastaaPoista
  10. vaihda kiltti sille toinen turparemmi! näyttää hirveältä kun osoittaa maata kohti. Muuten ihana tamma ja hyvin meneee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se joutuu nyt kyllä pärjäileen perintösuitsilla (hirveät tai ei), en ala sille nyt ostamaan heti uusia suitsia. Jospa se vaikka perii Mollan vanhat meksikolaiset jossain vaiheessa ;)

      Poista
  11. Mä olen ratsastanut mun ylläpitoheppa noin 3 kuukautta ja pakko on myöntää, että se jolla se oli vuoden sitä ennen ratsastettavana menee sillä edelleen paremmin (enkä mä ihan mikään sukka ole itekään ratsastamaan ;) ). Tarvitaan vaan aikaa ja totuttelua. Luin jonkun huippuratsastajan haastattelua WC-tasolta ja hän kertoi, että uuteen kilpailtavaan menee tottua puolesta vuodesta aina vuoteen ennen kun saa kaikki säädöt ja hienosäädöt kohdalleen. Ja nyt kuitenkin puhuttiin ammattilaisesta, joten ei ihme jos ei parissa päivässä ole tapahtunut maailman mullistusta, eikä välttis tapahdu vielä ihan parissakaan kuukaudessa kun vertaa mitä saavuttaa vuoden ratsastamisella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! :) Eikä saa siis käsittää väärin, en ole sellainen että haluaisin heti kaikki nyt, tai olisihan se _hienoa_ mutta olen valmis tekemään töitä tavotteiden eteen! Meni meillä Pyrynkin kanssa reilu vuosi löytää yhteiymmärrys ja luottamus, en odota että menisi yhtään vähempää aikaa tämän kanssa :D

      Poista
  12. Eiks nyt pari viikkoo ainakin mee ihan totutellessa? Mulla omien kaa ekat ratsastuskerrat oli vaa sitä että tutustuttiin. Sä oot liian ankara itelles! Väittäsin että on parempi alkuun humputellakkin ihan rennosti, ettei lähde väärille urille yhteistyö. Ja muista että lehmät on aina TAMMOJA. Ruunalle käsky, orille pyyntö ja tammalle kirjallinen anomus kahtena kappaleena, eiks se niin menny...?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis totta kai! Totuttelemista tämä kaikki onkin, haetaan näppäimiä ja testaillaan rajoja. Sitten vasta alan vaatimaan kun saan edes jotain tuntumaa ja päästään valmennukseen :) Niinhän ne tammat on!

      Poista
  13. meidän tallilta löytyy Allin sisko samoista vanhemmista ! :)
    http://www.sukuposti.net/hevoset/american-pie-w/1333258

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kuinka hauska sattuma! Sielläkin oikein kivan näköinen lehmä :)

      Poista
  14. Siis Alli on kyllä niin hieno! Just tommonen unelma hevonen :3
    Mutta tuota kaikki heti nyt asenetta voi kayttää hyödyksikin. Eihän se mukavaa ole ensimmäisinä viikkoina/kuukausina kun tulee valmennuksista itku kurkussa takasin kun ei ole osannut, mutta se saa mut ainakin vaan tsemppaamaan enemmän ja enemmän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näinhän se on :) Alli on kyllä ihan kiva pakkaus, toivotaan että kaikki menee hyvin nyt ja jatkossa! :)

      Poista
  15. Waude, nätti tamma! Eikä tuo meno nyt videolla ainakaan hirveeltä näyttänyt :) Vastahan te tutustutte toisiinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, tutustumistahan tämä on vasta! :) Ja Alli kiittää kehuista!

      Poista
  16. Siinähän se mun unelmien heppa pörisee :D voi että ku toinen on nätti

    VastaaPoista
  17. Hurjan makee tamma, teistä tulee varmasti ihan mieletön pari kun vauhtiin pääsette! Onnea uuden hevoen omistajalle!

    VastaaPoista
  18. Hän on aika kiva tapaus :) Ravi oli tossa pätkässä aika kivan näköstä mutta laukka oli musta vähän turhan paikallaan noin isolla hevosella. (blogin kautta toki huono jaella ohjeita, mutta tältä omaan silmääni näytti vähän) Teistä tulee vielä hyvännköinen pari kun saatte palaset mallilleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa ravi on tässä kovin lyhyttä ja jännittynyttä ja niinkun tekstissä sanoin jännitin niin paljon etten uskaltanu laukata kun meidän päässä oli tunti ja toisella puolella näytöt ;) Ja toisessa laukka pätkässä jo laukkakin hieman pidempää, tuo taisi olla ensimmäisestä pätkästä. Ja eiköhän tässä vasta tutustuta!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov