Siirry pääsisältöön

Uusia kuvakulmia

Keskiviikkomaastoestekilpailut 21.5.2014


Facebookissa seuraavat saivatkin jo tämän kuvan nähdä, mistä voi siis päätellä ettei mennyt ison mustavalkoisen kanssa ihan putkeen tuo harjoittelu. Ärsyttää, koska moka oli täysin minun ja kirjaimellisesti ansatsin tuon maakosketuksen.. No, ei anneta tämän pilata suunnitelmia, vaan pitäydytään edelleen niissä ja toivotaan että kisaviikolla kuski pysyy satulassa maaliin asti ;)

Kilpailut alkoivat klo 16 maastoradan näytöllä. Rata ei ollut pitkä, 900 metrinen ja ihanneaika oli 2.15. Kilpailukäytiin ihanneaikakilpailuna, eli lähimmäs ihanneaikaa osunut oli voittaja. Tällä matkalla tempo oli siis 400m/min, joka on noin harrasteen tempoa. Mollalle tämä oli oikein hyvä tempo, sai mennä omaa tahtiaan ja Allin kanssa sitten oli tarkoituis hieman enempi vilkuilla kellon suuntaan.

Mollan startti oli klo 17.10 ja Allin vasta klo 18.44. Heti radan kävelyn jälkeen kiipesin Molla-ponin kyytiin ja menin verkkailemaan. Molla oli niin innoissaan ja kuskilla oli tosi hauskaa kyydissä. Tämmöiset kisat on Mollalle juuri loistavia, sillä kun ei enää mitenkään kisatreenata ja tämä oli vain hauskaa menemistä esteeltä toiselle. Saatiin verkkailla ihan rauhassa ja ottaa myös muutama laukkaspurtti. Äiti sai verkasta pari pientä videopätkään kun Molla fiiliksissä pomppii verkkaesteitä!



Radallekin lähdettiin tosi kivalla fiiliksellä. Vanha neiti tiesi mikä on meno ja mitä tehdään ja oli niin skarppina heti lähtölinjalla! Hieman oli muutama paikka lähellä, mutta hyvin poni meni niistäkin, alashyppy oli tosi makee ja veteen mentiin helposti, vaikka ravissa mentiinkin. Viimeiselle tukille se löysi jotain jännää (niin kuin muuten moni muukin lähti siitä helposti vasemmalta ohi), mutta onneksi oli ohjat ja mieli sen verran kasassa että yli mentiin! Kelloa kun vilkaisin maalissa se näytti 0.01, eli maaliin tultiin ajassa 2.15, huippu poni! Tämä myös tarkoitti sitä että sijoituksemme oli sinivalkoinen, on se sellainen ruusukehai ;)


Oma pieni rusettikone ♥

Mollasta ei ole valitettavasti muita kuvia, kun Pilvi pääsi töistä vasta viideltä. Radan jälkeen Molla sai kävellä hyvän tovin, samalla kun annoin kellon Jannille ja äiti ja Virpi vielä sääsivät Jannin ratsun, Natalian, tavaroita. Vietiin Molla koppiin ja käytiin katsomassa Jannin verkka ja rata. Janni meni siis äitinsä ravurilla ja ihan pakko vielä hehkuttaa täälläkin miten hirmu hyvälaukkainen hevonen oli kyseessä! Onhan Nataliaa sinänsä paljon ratsastettu, mutta nyt hiljattain vasta enemmän ja sen laukka oli todella tasapainoista ja se sulautui tosi hyvin muiden ratsujen joukkoon eikä näyttänyt yhtään niin ravurilta kun kuvittelin ;) Esteetkin se hyppäsi koko sydämensä kanssa, ei ehkä tyylipuhtaasti, mutta pirun ketterästi ja selkeästi nauttien siitäkin hommasta. Jospa tuosta sitten tehdään Jannille seuraava kenttämopo, mitähän Jannin äiti siitä sanoisi! Siellä se Janni sitten paineli maaston, valitettavasti kuitenkin saaden kolme kieltoa, ekalle, alashypylle ja vikalle. Ei muuta kun lisää treeniä niin siitä se tasoittuu!

Hienot tytöt maalissa!

Lähdettiin sitten Jannin maaliintulon jälkeen kiireesti laittamaan Allia kuntoon. Hyppäsin selkään ja kävin hiekkateillä kävelemässä ja ravailemassa. Sinänsä ikävästi osui maanantaina kengän tippuminen, kun eilen se joutui olemaan päivän sisällä ja vain hetken kävelemään pihassa nurmikkoa ympäri. Virtaa siis oli tammassa muttei onneksi jäykkyyttä tai muuta. Ravailun jälkeen siirryttiin verkkailemaan verkkakentälle. Tamma oli yllättävän kiva ratsastaa, mitä nyt välillä suuttui kun pyysin kannuksilla terävämmäksi tai jalka valahti liian taakse. Hypyt olivat aluksi jotain ihan kauheaa, mutta kohta onneksi saatiin edes pari hyvää pientä hyppyä, mihin tamma ei viitsinyt kuitenkaan yhtään nostaa kinttujaan ;)

"Hittoako tökit mua niillä kannuksilla..!" 







Tosi hyvillä mielin lähdettiin kohti lähtöaluetta. Sanoin ennen lähtöä äidille että pitää ratsastaa jokainen este, en saa yhtään tuudittautua siihen että se menisi kaiken helposti, vaikka se on mennyt kaiken superhyvin treeneissä. Kisatilanne on aina eri, vaikkei se käytännössä meidän kohdalla eroa mitenkään treenitilanteesta. Sitten ei muuta kun matkaan! Ensimmäiset kaksi estettä oli ihan fiaskoa. En saanut mitään rytmiä ja kakkoselle se meinasi kompastua kun tuli niin lähelle. Tuntuu ettei se oikein noista pikkutukeista välitä, heh.. Kolmoselle sain jo jotain pakkaa kasaan ja viidennellä esteellä huokaisin jo vähän helpotuksesta - nyt se alkaa sujumaan.

Huokaisu lieni tulleen liian ajoissa. Pitkän laukkapätkän jälkeen en ottanut tarpeeksi hyvin sitten kiinni enää kutoselle. Istuin vähän kehyesti, jalat irti ja ohjat roikkuen. Tähän vielä lisätään että olin lennättävinäni Allia isommin pikkutukista. Unohtui taas kerran että istun Allin enkä Pyryn selässä.. Tammahan ei mitään annan ilmaseksi, se pitää vielä loppuun asti tai käy juuri näin. Olin itse menossa, tamma heitti stopin ja siirtyi vaan hieman vasemmalle ja humps. Tulin jaloilleni alas. Että itseäni kismitti, miten tuollaisesta voi edes tippua! Argh, teki mieli repiä hiukset päästä ja huutaa itselleni mikä hiton idiootti olenkaan. Hevonen kirjaimellisesti palautti kuskin maanpinnalle ;)

Olisin halunnut jatkaa radan loppuun, mutta koska en saanut käytiin sitten minun jälkeisen ratsukon jälkeen hyppäämässä rata loppuun asti. Ennen kuin kukaan pätee mitään säännöistä, muistetaan että nämä olivat harjoituskilpailut ja koska tipuin jaloilleni paikallaan seisovan hevosen selästä eikä edes nilkkani nyrjähtänyt, olisi mielestäni ollut kiva saada hypätä rata loppuun "turvallisesti" kun jokaisella esteellä oli vielä estetuomari. No, ei ollut minun päätös ja käytiin sitten heti minun jälkeisen ratsukon jälkeen hyppäämässä. Äiti oli katsomassa tuon kieltoesteen ja siitä kaksi seuraavaa ja Pilvi ja Janni puolestaan katsoivat vedellä olevat esteet. Tulin ensin pelkästään tukki-alashyppy-tukki ja sen jälkeen pitkän suoran kautta loppuradan. Alli meni tosi hienosti koko lopun, alaskin hyppäsi oikein mahtavan loikan toisella kerralla. Eli kun kuski vaan ratsastaa loppuun asti niin kyllä se hevonenkin menee.. Kyllä silti pisti ärsyttämään!





Kyllä minua Allin radan jälkeen kovasti harmitti, mutta onneksi Molla-poni otti luokanvoiton niin pelasti ainakin hieman päivää! Kyllä tästä vielä Allinkin kanssa noustaan, nyt hieman lisää treeniä ja kisaviikolla sitten uusintayritys, jos sitten päästäisiin maaliin asti! Superheppoja kaikki on!

Kommentit

  1. Äsh, mä olisin kanssa halunnut osallistua ton oman palleron kanssa (joka olis kyllä varmasti vienyt mua 6-0)! Harmi kun en ollut tajunnut aikaisemmin hiffata että siellä olis ollu noin kivat estekisat :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ens vuonna sitten! :) Tää on joka keväinen kiva perinne, ei muuta kun mukaan ens kerralla!

      Poista
  2. aika jännä että harjoituskisoissa ei saa jatkaa rataa hylyn jälkeen loppuun.. tai edes hypätä kyseistä estettä uudelleen!

    VastaaPoista
  3. Mikä allin maastoväriksi tulee? Jos pyryllä on sininen ja mollalla punainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihdoin muutaman kuukauden vinkumisen jälkeen sain tahtoni läpi ja Allin kenttäväriksi tulee keltainen! hih, meillä on näyttävä kypärähuppukin jo tilauksessa ;)

      Poista
    2. Jees! Miehän sanoin, että amppari on paras vaikka tei äitee olikin eri mieltä ;)

      Poista
  4. Voi miten kivoja miniesteitä ja mini-Molla :D Kiva kun Allikin pääsi hyppelemään kenkäepisodista huolimatta vaikka ei maaliin radalla päässytkään. Kisaviikolla voitto kotiin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitää koittaa pysyy kyydissä kisaviikoilla! En nouse satulasta ollenkaan, liimaan itteni kyytiin ;D

      Noi oli kyl huippukivoja ja poni on vaan niin mahtis! :D

      Poista
  5. Onko Jannilla blogia? Jos on, niin voisitko linkata tänne. Kiinnostaisi lukea lisää tuosta Nataliasta, näyttää aivan ihanalta tapaukselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En valitettavasti tiedä onko blogia :(

      Poista
    2. Onhan mulla blogi jonka olen poistanut aika monta kertaa, mutta katsotaan jos nyt taas innostuisin kirjoittelemaan! :) http://jannivuori.blogspot.fi/

      Poista
  6. Ihana kun juttelet hepoille suorituksen aikana<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyyhän pienille mussukoille murista ja kehua matkan varrella! <3

      Poista
  7. minkä merkkiset satulat pyryllä ja mollalla on :)

    VastaaPoista
  8. Kaikilla hepoilla on Sidneyn penkit, Pyryllä ja Allilla estesatulat ja Mollalla yleissatula :) Molla myös joku vanha koulusatula, mitä käytetään ehkä kerran vuodessa jos sillonkaan :D

    VastaaPoista
  9. Ihan mahtava blogi, aloin lukijaksi! :) Oma blogi löytyy osoitteesta tiinajadexter.blogspot.fi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov