Siirry pääsisältöön

Kisamatkalla Champion 2016 - Näyttelyiden kulku


Luokat

Luokka 0 BIS-kehä Prix de Kisamatkalla tuomari Mirella Ruotsalainen & Alex Muurinen
Luokka 1 Suomenhevoset Prix de Suomenhevosliitto tuomari Mirella Ruotsalainen
Luokka 2 Ponit Prix de Hertjekker.net tuomari Mirella Ruotsalainen
Luokka 3 Muut Hevoset Prix de Virtuaalinen Ratsastajainliitto tuomari Alex Muurinen
Luokka 4A Varsat (1-2 vuotiaat) Prix de Playsson.net tuomari Alex Muurinen
Luokka 4B Nuoret (3-4 vuotiaat) Prix de Playsson.net tuomari Mirella Ruotsalainen
Luokka 5 Seniorit (yli 17 vuotiaat) Prix de Kuljetus Vilander Ky tuomari Alex Muurinen

Näyttelyn kulku

Ilmoittautumisajan päätyttyä järjestäjä jakaa ilmoittautuneet pareiksi omissa luokissaan. Pyrimme katsomaan mahdollisimman tasaväkisiä pareja kiinnittäen huomiota mm ikään, sukupuoleen ja rotuun. Orit arvostellaan poikkeuksetta keskenään tai, jos oreja on pariton määrä, yksilöarvosteluna. Jokainen saa oman numeron, ja kehään saavutaan numerojärjestyksessä.

Parit saapuvat areenalle pareittain, kiertävät ensin käynnissä ympäri kehän. Sen jälkeen ensimmäinen pareista jää tuomarin eteen - noin 4 metrin päähän - arvosteltavaksi. Hevonen esitetään harjaton puoli tuomariin päin. Tämän jälkeen tuomari katsoo käynnin niin, että esittäjä taluttaa arvosteltavan suoraan pois päin tuomarista, kääntää ympäri ja kävelee takaisin (kts piirros, katkoviiva). Tämän jälkeen juostaan kolmio ura jossa tuomari näkee hyvin liikkeet niin takaa, sivulta kuin edestäkin. Käännökset tulee tehdä käynnissä. Kun ravi on esitetty, siirrytään takaisin seisomaan annettuun pisteeseen. Odottava pari pitää huolen ettei ole missään vaiheessa arvosteltavan edessä.
Piirros 1: Punainen alue kertoo arvosteltavan seisomapaikan. Muista, että hevonen esitetään harjaton puoli tuomariin päin.

Katkoviivalla merkitty reitti kertoo käynnissä suoritettavasta tehtävästä. Kolmiolla suoritetaan raviliikkeet. Kehää juostaan aina myötäpäivään, ellei tuomari toisin ilmoita.
Parit laitetaan paremmuusjärjestykseen, jolloin toinen saa punaisen (I-palkinto) ja toinen sinisen (II-palkinto) ruusukkeen. Kun koko luokka on jaettu punaisiin ja sinisiin, alkaa värikehät. Värikehiin saapuu ensin kaikki punaiset ruusukkeet saaneet yhdessä ja sen jälkeen kaikki siniset ruusukkeet saaneet. Ensin kaikki kävelevät ympärikehän, jonka jälkeen jokainen juoksee yksitellen kauimmaisen pitkän sivun tuomarin tarkkaillessa. Lopulta tuomari valitsee kolme parasta jotka laitetaan paremmuusjärjestykseen (PUN1-3/SIN1-3). Näistä paras (PUN1/SIN1) jatkaa BIS-kehään. BIS-kehään pääsee siis jokaisesta luokasta yksi punaisten paras ja yksi sinisten paras.

Poikkeus AB luokissa! Kun luokka on jaettu kahteen tuomarointi tapahtuu muuten kuten muissakin luokissa, mutta tuomari valitsee molemmista (sekä a että b) luokista kolme punaista ja kolme sinistä uuteen jatkovärikehään, jossa valitaan luokan parhaat (PUN1-3/SIN1-3) ja BIS kehään pääsevät samoin kuten muissakin luokissa.

Kun kaikki luokat on käyty jaetaan erikoispalkinnot, jonka jälkeen alkaa BIS-kehä. BIS-kehään saapuvat yhtä aikaa kaikki PUN1 ja SIN1 saaneet. Tuomarit valitsevat näistä kaikista Best In Show 1-3. Erikoispalkintoja saavat seuraavilla titteleillä: Potrein Poni, Päivän Putte, Puunatuin Pari, Vetrein Veteraani, Nokkelin Nuori ja Valloittavin Väri.

Palkitseminen

Kaikki osallistujat saavat ruusukkeen, arvostelupöytäkirjan, kunniakirjan ja porkkanapussin.

Värikehien kolme parasta (PUN/SIN 1-3) palkitaan ruusukkein, pokaalein ja Prohey-heinäpaalilla. PUN1 ja SIN1 jatkavat BIS-kehään ja saavat myös näyttävät Ruusukestudion valmistamat kaulanauhat.

BIS-kehässä palkitaan 3 koko näyttelyiden parasta hevosta. Nämä palkitaan ruusukkein, pokaalein ja Playsson.netin lahjoittamalla St. Hippolytin rehusäkillä. Näyttelyn paras saa lisäksi näyttävän kaulanauhan.

Erikoispalkintojen saajat palkitaan ruusukkeilla, sekä hauskoilla puutauluilla ja Kuljetusliike Y. Auramaan lahjoittamilla herkuilla.

Kommentit

  1. Miksi vain kaksi tuomaria noin monessa luokassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. luokat järjestetään yhdessä kehässä, jolloin emme tarvitse kuin muutaman tuomarin :)

      Poista
  2. Tulee t-o-d-e-l-l-a pitkä päivä noin pienellä tuomarimäärällä. Jo Hippoksenkin hevosmäärärajatut perusnäyttelyt yhdellä kehällä kestävät n. 8-15 ja tuonne on tulossa useampi luokka ja enemmän hevosia. Ihan kohtuuttoman pitkä päivä tulee esim. pikkuvarsoille, seniorihevoset ehkä jaksaakin vielä seistä kopissa koko päivän. Onnea vaan, olette siellä vielä seuraavanakin päivänä tuolla tuomarimäärällä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luokkien aikataulut tullaan järjestämään siten, että esimerkiksi nuoret / varsat ovat vasta viimeisenä kehässä, jolloin näiden odotteluaika jää lyhyemmäksi :) Jos hevosmäärä ylittää odotukset, meillä on kaksi kehää käytössämme näyttelyitä sujuvoittaaksemme.

      Lisäksi meillä on Pilvemäellä käytössämme valjaskatokset, joissa puolessa on pieni karsina, johon BIS kehään pääsevät voivat majoittua odottamisajaksi. Kun tiedämme tarkemmin osallistujamääriä, teemme kaikkemme sujutaaksemme aikatauluja :)

      Poista
  3. Minusta suunnitelmat kuulostavat hyvälle. Harvemmin mätsäreihin nykyään kuitenkaan on niin tunkua. Pikemminkin tuntuu, että niitä joudutaan vähän väliä perumaan osallistujapulan takia. Todella hienolta kuulostaa ja kiitos jo valmiiksi taustajoukoille hyvästä työstä! Toivottavasti tapahtuma järjestyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, parhaamme yritämme :) Tänne tosiaan kannattaa tulla vaikka pidemmältäkin!

      Poista
  4. Paljonko on ilmoittautuneita tähän mennessä? Vieläkö kaikkiin luokkiin mahtuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkiin luokkiin mahtuu vielä. Tällä hetkellä ilmoittautuneita 57 :)

      Poista
  5. Mitäs jos arjen hulinan seassa unohti viimeisen ilmottautumispäivän mutta olisi kuitenkin halukas tulemaan hevosen kanssa? :)
    T. Nea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pahoittelen vastauksen kestoa, en ole ehtinyt blogin kommentteja lukemaan :) Olen vielä sunnuntaina ja maanantaina ottanut muutamia osallistujia, mutta joudun nyt sulkemaan osallistumisen että saadaan ruusuketilaus valmiiksi.. Vielä ehtii nopeasti ilmoittautumaan mukaan!

      Poista
    2. Huomasin onneks facesta että ilmottautumista jatkettu ja laitoin ilmottautumislomakkeen kautta ilmottautumisen. Toivottavasti on tullut perille asti :)
      Nea

      Poista
    3. Hienoa! Tullut perille, tervetuloa! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov